Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Recept ještě nebyl hodnocenV našem jídelníčku se stále vyskytuje málo mořských ryb. Přitom maso tresky je lehce stravitelné a patří mezi nejchutnější mořské ryby. Přesvědčete se o tom naším…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V našem jídelníčku se stále vyskytuje málo mořských ryb. Přitom maso tresky je lehce stravitelné a patří mezi nejchutnější mořské ryby. Přesvědčete se o tom naším…
Buřty se těší velké oblibě hlavně v létě, kdy je opékáme na ohni. Mimo sezónu si je pak můžeme naložit třeba podle tohoto receptu, do remulády. Tu svaříme z pár surovin…
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Očištěné maso z kýty nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a z nich ještě nakrájíme tenké nudličky. Mírně osolíme, opepříme a promícháme.Do rozpálené hluboké pánve dáme…
Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním…
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.Zabalíme do závitku,…
Na žádné oslavě, ať už narozeninové nebo silvestrovské, nesmí chybět spousta různých chuťovek a jednohubek. Inspirujte se tímto receptem a připravte jednohubky s…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.Každý plátek obalíme v hladké mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Okurkové chuťovky s nivovou pomazánkou, ozdobené mrkví a petrželovou natí, se díky své svěží chuti perfektně hodí nejen na letní oslavy. Tuto zdravější variantu…
Krkovičku si naklepeme na co největší plát. Osolíme, opepříme, položíme na ni 2 plátky anglické, nebo váhalovy slaniny, 2 menší špalíčky kyselé okurky, 2 špalíčky…
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Rychlý, chutný a výživný oběd nebo večeře z pár surovin. Tortilly získaly na oblibě díky své nenáročné přípravě a možnosti dát dovnitř vlastně cokoli vás napadne. V…
Blíží se nezadržitelně čas návštěv a nabízení obložených chlebíčků. Bude se jistě hodit recept na jednoduchou pomazánku, na kterou lze navršit pochutiny podle svých…
Rohlíky nakrájíme šikmo, abychom měli větší kousky. Každý kousek lehce potřeme libovolně hořčicí, kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou.Zabalíme do slaniny a opékáme na…
Okurky přinesu a uteču. Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček. Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je…
Šunku, kapii a okurky nakrájíme na kousky a promícháme. Želatinu připravíme podle návodu. Jako tekutinu použijeme lák z okurek a už nemusíme nic dochucovat.Želatinu…
Uvařenou čočku slijeme, necháme vychladnout. Na pánvičce na kapce slunečnicového oleje orestujeme nakrájenou bílou papriku a cibuli (na skus). Necháme vychladnout…