Krémová polévka z brambor, cukety a mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenTato lahodná polévka je bohatá na vitamíny, zahřeje a zasytí. Kombinace brambor, cukety a mrkve vytváří bohatou chuť, kterou doplňuje aromatické kari koření a čerstvé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato lahodná polévka je bohatá na vitamíny, zahřeje a zasytí. Kombinace brambor, cukety a mrkve vytváří bohatou chuť, kterou doplňuje aromatické kari koření a čerstvé…
Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Bulgur má mírně oříškovou chuť a je velmi lehce stravitelný. Jeho příprava se příliš neliší od vaření rýže. Během tepelné úpravy můžete přidat česnek, bylinky nebo jiné…
Lilková pomazánka se skvěle hodí na oslavy i na běžnou večeři. Připravíme ji z pečeného lilku, který restujeme společně s cibulí, rajčaty a česnekem. Pomazánku můžeme…
Batát má v naší kuchyni již stálou pozici. Kromě příloh z něj můžeme připravit také skvělou směs plnou zeleniny. S cuketou, rajčaty a cizrnou, dochucenými česnekem a…
Kuřecí maso nakrájet na kostičky, dát do misky, zalít 1 lžící olivového oleje, přidat koření na grilované kuře, 4 pepře a nechat alespoň 1 hodinu v chladu marinovat…
Listy mangoldu omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do mixéru spolu s mandlemi, sýrem a česnekem a rozmixujeme.Během mixování přiléváme olej až do…
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku a restujeme, až cibule zesklovatí.Mangold opereme, osušíme,…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Čerstvá směs zeleniny, jako jsou rajčata, okurky, papriky a zelné listy, je dokonale doplněna pikantní octovou zálivkou, která zvýrazní jejich přirozenou chuť a přidá…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Na pánvi smažené kořeněné žampiony podáváme jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem, nebo jako vynikající přílohu k masu. Také můžeme smažené houby rozložit na krajíčky…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Salát Caesar je známý a velmi oblíbený. My jsme jej použili jako komponent do osvěžujícího wrapu, který můžete připravit na večeři nebo třeba na letní piknik. Tortillu…
Bazalkové pesto je svěží a aromatická omáčka původem z Itálie, která v sobě spojuje chuť čerstvé bazalky, kvalitního olivového oleje, parmezánu, česneku a piniových nebo…
Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velice populární pro svoji nenáročnost. V tomto receptu navíc upotřebíte přebytky ze sklizně cuket. Brambory, vrstvené společně s cuketou,…
Tarhoňu uvaříme v osolené vodě cca 8 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené drůbeží maso,…
Milovníci těstovin jistě uvítají další tip, jak připravit chutný pokrm. Čerstvý listový špenát, česnek a smetana jsou základem omáčky, která se krásně spojí s…