Stroganov - Nestroganov

amalia Kuchařka: amalia

4-5 porcí Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1200 g vepřové kýty
500 g žampionů
2 cibule
200 ml smetany
1/2 pálivá paprika
3 pl dijonské hořčice
100 ml rajčatového protlaku
1 citron
50 g másla
3-4 pl olivového oleje
sůl
rajčata
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, premiešame s olejom a necháme 1 hodinu odstáť. Potom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom. Do panvice vlejeme aj olej, v ktorom bolo mäso naložené.

  2. Opečené plátky vyberáme do ďalšej ohriatej panvice alebo kastróla, dokiaľ sa neopečie všetko mäso. V panvici, kde sa mäso opekalo, orestujeme dozlatista kolieska cibule.

  3. K cibuli pridáme pokrájan= šampiňóny. Podlejeme paradajkovým pretlakom (najlepšie vlastným), pridáme dijonskú horčicu a smotanu, premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime kúsky opečeného mäsa. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvými paradajkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Stroganov - Nestroganov

Tématické fráze: vepřový stroganov vepřové stroganov recept omáčka stroganov vepřové stroganov vepřová játra stroganov játra stroganov stroganov veprova stroganov stroganov recept vepřová kýta stroganov vepřový stroganov recept stroganov omáčka plátek stroganov vepřový plátek stroganov vepřové nudlicky stroganov kuřecí játra stroganov plec stroganov králičí stroganov recept na omacku stroganov kuřecí plátek stroganov