Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenNeobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený, nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Neobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený, nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med a…
Zelný salát patří mezi oblíbené přílohy k hlavnímu jídlu. Obvykle se k jeho výrobě používá bílé zelí. Tento salát je z červeného zelí a díky medu a jablečnému octu má…
Kuřecí směs se zeleninou znají snad všichni, kdo hledají rychlé, vydatné a nenáročné jídlo. Lehce pikantní omáčka se šťavnatými kousky masa doplníme křupavými a zlatými…
Oblíbené jídlo na jehle, známé z letních středomořských dovolených. Jednoduše připravitelné jídlo s luxusním výsledným efektem. Miluji ho děti i dospělí. Pokud máme…
Na rozpálené pánvi orestujeme na oleji kuřecí prsa, která jsme podélně rozřízli. Osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Po orestování maso přendáme do…
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to…
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek…
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen…
Zdravou brokolici bychom měli jíst častěji v jakékoliv podobě. Tento pikantní pokrm doplněný těstovinami je rychlý, na přípravu nenáročný a ve výsledku nejen dobrý, ale…
Jak uchovat domácí česnek na zimu? Můžete zamrazit, usušit v sušičce, mletý naložit do sádla a soli, a nebo naložit do oleje. Stačí mít stroužky oloupaného česneku, sůl…
Vepřová kýta se bude díky dlouhému pečení přímo rozplývat na jazyku. Díky bylinkám krásně voní a chilli jí dodá trochu pikantnosti. Spolu s ní upečeme i zeleninovou…
Na pánvi smažené kořeněné žampiony podáváme jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem, nebo jako vynikající přílohu k masu. Také můžeme smažené houby rozložit na krajíčky…
Sytá a aromatická masová omáčka, obohacená o rajčata, bylinky a jemné koření spolu se špagetami tvoří dokonalé jídlo. S tímto receptem připravíte výborný oběd nebo…
Jednoduchý a barevný pokrm plný letní chuti. Úroda cuket a rajčat se během léta potká a v tomto receptu zužitkujete obojí. Vrstvy plátků cuket a rajčat jsou proloženy…
Rychlé kotlety, to je skvělý oběd za pár minut, pokud nemáte času nazbyt. Jednoduché na přípravu, chutné a hotové do půl hodinky. Ať už je děláte na pánvi, v troubě se…
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na drobné kostky a smícháme s jogurtem.Přidáme namačkaný česnek, nasekaný kopr, sůl, pepř a chilli podle chuti.Polévku na talíři…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Křehké maso, které se bude rozplývat na jazyku, s pikantní chutí hořčice a jemnou smetanou. Jednoduchá příprava, druhý den dáte do pekáčku a do hodiny máte bohatý oběd…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v…
Jídlo z jednoho pekáčku plné dobrot, který vyžaduje minimum práce. Stačí suroviny nakrájet, poskládat do pekáčku a nechat troubu vykouzlit lahodný výsledek. Slaná chuť…
Listy mangoldu a špenátu pořádně umyjeme, necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme. Okapané listy si natrháme na kousky. Na olivovém oleji…