Marinované cuketové špízy
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme ocet, jemně nakrájenou cibuli a česnek (nejlépe rozsekané v mixéru), lžíci provensálských bylinek, sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a dohněda na něm opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme ocet, jemně nakrájenou cibuli a česnek (nejlépe rozsekané v mixéru), lžíci provensálských bylinek, sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a dohněda na něm opečeme…
Maso očistit, nakrájet na větší kostičky, osolit, jemně opepřit. Olivový olej, utřený stroužek česneku, bylinky smíchat a vzniklou marinádou potřít maso a nechat …
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Jablko odjadřincujeme a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rukolu, vše zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše necháme v misce jen chviličku odležet.Mango…
Omyte kure vlozime do vyssi nadoby a zalijeme nalevem. Zatizime napr. talirkem, kure musi byt zcela potopene. Nalev zintenzivni chut kurete, doda mu potrebnou vlhkost a…
Panenku přepůlíme a potom každý kus ještě rozdělíme podélně na přibližně stejné kusy. Každý podélně nakrojíme tak, aby vznikly tři proužky, ale nedokrojíme. Osolíme,…
Z koriandru, limetkové šťávy a oleje vytvoříme marinádu. Rozmrazíme krevety ve studené vodě, poté je vložíme do marinády alespoň na hodinu.Mezitím můžeme připravit salsu…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a…
Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku…
1-Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching) slovenske slovo myslim je…
1-Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching) slovenske slovo myslim je…
Klobásy nakrájíme na kolečka a dobře opečeme na 2 lžících olivového oleje. Asi tak 6 minut. Dáme stranou do rendlíku. Na oleji orestujeme nakrájenou červenou papriku a…
Kyslú kapustu necháme jemne otiecť a dáme do misky (nežmýkame).Pridáme na kocky nakrájané paradajky, uhorky a syr, kukuricu a premiešame.Jogurt zmiešame s olejom,…
Cele papriky polozime na plech, pridame cele neoloupane strouzky cesneku zabalene v alobalu a pri 200 stupnich peceme cca 45 minut, dokud papriky nemaji hnede puchyre.…
Cele papriky polozime na plech, pridame cele neoloupane strouzky cesneku zabalene v alobalu a pri 200 stupnich peceme cca 45 minut, dokud papriky nemaji hnede puchyre.…
Rozmixujeme ovesné vločky s vlašskými ořechy. Pak přidáme vejce, tvaroh, protein a mléko. Vše mícháme na maximum a dáme do formy. Pečeme na 180 °C zhruba 10 minut.Do…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Hřbítky osolíme, pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně sušená rajčata nakrájená na proužky.Svineme do roládky a pevně ovineme plátky slaniny.Na pánvi…
Grilované cuketové závitky, plněné směsí z cottage sýra a sušených rajčat, jsou ideální lehkou letní večeří, která přijde v horké dny k chuti. Jejich příprava vám…
Tento krásný slaný koláč zaujme na první pohled. Pestré barvy mu dodávají tenké plátky cukety, mrkve a lilku, které na něj ozdobně naskládáme. Pod plátky zeleniny se…
Z brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Šťavnaté kuřecí maso je pečené spolu s jemnými bramborami, křehkou cuketou a aromatickými žampiony, čímž vzniká směs, která je ideální pro rodinné večeře i slavnostní…
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře.Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily.Poté je…
Z tenkých plátků červené řepy připravíme bezmasou variantu carpaccia. Výraznou zeleninu doplní lněná semínka, lahodný sýr řeckého původu feta a lístky rukoly. Pro…