

Patizon na pivu - s těstovinami
Suroviny 2-3 porce
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 velký stroužek česneku
- 1 patizon (nebo i víc)
- 4 rajčata (ideálně domácí, s výraznou poctivou chutí)
- hrst sušených hub
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- světlé pivo
- petrželka (hladkolistá)
- sůl
- pepř
- těstoviny (spíš menší velikost)
Postup přípravy receptu
Houby spařit v rendlíku horkou vodou, přivést k varu, krátce povařit, zakrýt, vypnout.
Na oliv.oleji opéct česnek (stroužek předtím "prasknout" váhou dlaně), až začne pěnit, přidat na kostky nakrájený oloupaný, očištěný patizon, opékat.
Po pár minutách podlít pivem.
Když je patizon polotvrdý, vyjmout česnek (a vyhodit), přidat pokrájená rajčata a později protlak.
Za dalších asi 5min i slité houby.
Kdykoli je třeba, podlít opět pivem.
Když ingredience změknou, osolit, opepřit.Na závěr přidat téměř uvařené těstoviny, přilít trochu vody z vaření těstovin (směs se jejich škrobem zahustí), promíchat, prohřát.
Kdo má chuť, přidá několik sušených rajčat v oleji, nakrájených na drobné kousky.
Na talíři dozdobit petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Je to vlastně variace na italské zeleninové směsi, jen místo cukety je tu patizon a místo vína pivo. Kromě soli a pepře se nepoužilo žádné koření, takže si můžete vychutnat silnou zeleninovou chuť.
Pivo dodá celému jídlo nezvyklou nahořklou chuť - nám to chutnalo moc!
Vařil manžel, já jen fotím a jím =)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Patizon na pivu - s těstovinami
-
Zkusila jsem a už nikdy více...
Na obrázku možná pěkný, za mne chuťově příšerný, celé to skončilo v záchodu. Omlouvám se za upřímnost.
-
-
11Darinka: Díky
-
dnes jsem vyzkoušela a chutnalo
-
Děkuji moc všem za milé komentáře a body
-
Krásná fotka a určo vynikající.Patizon v této úpravě musí vážně chutnat.
-
Nápaditý a krásně barevný podzimní recept
.
-
-
Fotka je krásná, ale i recept se mi moc líbí
, ovšem takhle poránu, to je nářez, musím si jít něco koupit k jídlu, máš mě na svědomí