Patizon na pivu - s těstovinami

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20min 9 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20min 9 názorů

Suroviny 2-3 porce

3 lžíce olivového oleje
1 velký stroužek česneku
1 patizon (nebo i víc)
4 rajčata (ideálně domácí, s výraznou poctivou chutí)
hrst sušených hub
2 lžíce rajčatového protlaku
světlé pivo
petrželka (hladkolistá)
sůl
pepř
těstoviny (spíš menší velikost)

Postup přípravy receptu

  1. Houby spařit v rendlíku horkou vodou, přivést k varu, krátce povařit, zakrýt, vypnout.

  2. Na oliv.oleji opéct česnek (stroužek předtím "prasknout" váhou dlaně), až začne pěnit, přidat na kostky nakrájený oloupaný, očištěný patizon, opékat.
    Po pár minutách podlít pivem.
    Když je patizon polotvrdý, vyjmout česnek (a vyhodit), přidat pokrájená rajčata a později protlak.
    Za dalších asi 5min i slité houby.
    Kdykoli je třeba, podlít opět pivem.
    Když ingredience změknou, osolit, opepřit.

  3. Na závěr přidat téměř uvařené těstoviny, přilít trochu vody z vaření těstovin (směs se jejich škrobem zahustí), promíchat, prohřát.

    Kdo má chuť, přidá několik sušených rajčat v oleji, nakrájených na drobné kousky.
    Na talíři dozdobit petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Je to vlastně variace na italské zeleninové směsi, jen místo cukety je tu patizon a místo vína pivo. Kromě soli a pepře se nepoužilo žádné koření, takže si můžete vychutnat silnou zeleninovou chuť.

Pivo dodá celému jídlo nezvyklou nahořklou chuť - nám to chutnalo moc!

Vařil manžel, já jen fotím a jím =)

Komentáře k receptu Patizon na pivu - s těstovinami

Tématické fráze: těstoviny s patizonem patizon recept uprava patizonu patizon recepty patizon patizon se žampiony vařený patizon jak varit patizon uprava patisonu patizon úprava recepty patizon recept špagety s patizonem špagety s patizonem zapečený patizon s těstovinami patizon na žampionech patison s těstovinou patizon se špagety patison uprava patyzon na pivu patison testoviny