Hospodský zelný salát
Recept ještě nebyl hodnocenNedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 728 kJ / 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 99,00 g |
| – nasycené | 12,00 g |
| – nenasycené | 85,00 g |
| –– mononenasycené | 22,00 g |
| –– polynenasycené | 63,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle…
Pařížský dort je ozdobou cukráren již dlouhá desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal o mnoho přichází. Pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou je zkrátka…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Asijská kuchyně se poslední dobou těší čím dál větší oblibě. Pro pokrm s nádechem Asie však nemusíte běžet do nejbližšího bistra, ale můžete si ho připravit v pohodlí…
Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a…
Jídlo pro pořádné chlapy, to je dokřupava vypečené vepřové koleno. Příprava zabere trochu více času, ale stojí za to. Medová marináda dodá masu nádhernou barvu a…
Křehké oplatky se řadí mezi pečivo, které má u nás starodávnou tradici, která sahá až ke sv. Václavu. Těsto můžeme navíc dochutit ořechy, kakaem, medem nebo i moderní…
Nakládaný hermelín je klasická česká chuťovka. Hodí se na oslavy, nebo kdykoliv jen tak na chuť, případně ho můžete darovat jako jedlý dárek. Aby měl nakládaný hermelín…
V našich končinách je nakládání různých pochutin velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento snadný recept na nakládaný balkánský sýr. Chuť Středomoří do něj promítnou jak olivy,…
Dietnější verze české hospodské klasiky - guláše. Jeho příprava není tak časově zdlouhavá díky kuřecímu masu a navíc je ideální pro ty, kteří nemají rádi hovězí, nebo…
Vepřová kýta ve spojení se sušenými lesními houbami vytvoří dokonalý pokrm. Vznikne lahodná omáčka, která zachutná jak s houskovým knedlíkem, tak s vařenou rýží. Skvěle…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná a přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři můžete polévku ještě…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Výraznou chuť jí dodá mletá paprika a majoránka, zatímco zakysaná…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření.…
Kuřecí směs se zeleninou znají snad všichni, kdo hledají rychlé, vydatné a nenáročné jídlo. Lehce pikantní omáčka se šťavnatými kousky masa doplníme křupavými a zlatými…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Romadury nakrájíme na silnější plátky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.Do misky dáme asi 2 polévkové lžíce mleté papriky a 1 kávovou lžičku drceného kmínu, promícháme…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Hovězí kližka je při správné přípravě skutečně výborným pokrmem. Stačí jí dopřát dostatek času. Pak už stačí jen doplnit o smaženou cibulku, slaninu, kmín a divoké…