Makovec s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli.Vše zalijeme mlékem, přidáme mák, cukry a olej.Vmícháme rozinky, jablka, žloutky a vymícháme v hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli.Vše zalijeme mlékem, přidáme mák, cukry a olej.Vmícháme rozinky, jablka, žloutky a vymícháme v hladké…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme. Dáme do olejem vymazané zapékací mísy (pekáčku) a pokapeme citronovou šťávou.Přidáme na menší kousky nakrájený hermelín. Zalijeme…
Lososa nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulkou, koprem. pokapeme olejem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem.Necháme cca půl…
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Kotlety…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Muffiny s ovocným vkladem z borůvek jsou přesně to, po čem nejraději sáhne dětská ručička. Nemusí však být jen svačinkou pro malé, mohou skvěle doplnit i odpolední kávu,…
Klasické dušené hlávkové či kysané zelí nebo zelí z cukety a všichni známe, ale už jste ochutnali zelí z dýně? Určitě vyzkoušejte, je to opravdová dobrota, snadná a…
Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.V…
Rychlý, chutný a sytý těstovinový salát s kousky šťavnatého kuřecího masa, křupavou zeleninou a krémovou tatarkou je ideální volbou pro oběd, večeři nebo piknik.…
Tato sladká pochoutka spojuje jemné a nadýchané tvarohové těsto s osvěžující jablečnou náplní s vůní vanilky. Navíc jsou tyto taštičky snadné na přípravu, takže si je…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Takový nakládaný hermelín, to je nejen hospodská pochoutka. Využijte krátkou, ale intenzivní sezonu medvědího česneku a naložte si dobrotu. Kolečka sýru stačí doplnit…
V tomto pokrmu si vychutnáme dvě oblíbené podzimní suroviny - lesní houby a dýni. Houby a dýni připravíme zvlášť. Dýni ochutíme muškátovým oříškem a kari, díky tomu bude…
Lehký a chutný salát ze zavařené cukety, papriky a cibule, zalitý pikantně-sladkokyselým nálevem. Skvělý jako příloha k masům i na studeno s pečivem, vydrží celou zimu a…
Jsou dny, kdy si potřebujeme odlehčit jídelníček a připravit třeba bezmasý pokrm. Inspirací nám může být i tento recept. Směs brokolice, žampionů, mrkve, pórku a další…
O tom, že oblíbené větrníky lze připravit i ve zdravější low carb verzi, vás přesvědčí náš recept. Pšeničná mouka je v těstě nahrazena moukou kokosovou, lněným semínkem…
Zužitkujte letní úrodu ze zahrádky a přeměňte ji na zdroj vitamínů na zimu. Sterilovaný zeleninový salát se hodí jako příloha k nejrůznějším slaným hlavním chodům, ale…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Cuketové lodičky plněné mletým masem jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přebytek cuket a připravit chutný oběd, který potěší celou rodinu. Česnek a bazalka dodají…
Pro milovníky asijské kuchyně máme tip, jak připravit jeden z oblíbených receptů. Voňavá směs hub, zeleniny a koření, zabalená v tenkém rýžovém papíru a smažená…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do světlerůžova. Maso nakrájíme na kostky a krátce ho na ní opečeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě…
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou…