Pórková polévka veganská
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme pórek, nakrájíme ho na kolečka a orestujeme na slunečnicovém oleji.Přidáme nakrájené brambory, 750 ml vody, 1/2 kávové lžičky kmínu, sůl, pepř.Vaříme 15 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očistíme pórek, nakrájíme ho na kolečka a orestujeme na slunečnicovém oleji.Přidáme nakrájené brambory, 750 ml vody, 1/2 kávové lžičky kmínu, sůl, pepř.Vaříme 15 minut…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran, přidáme bujón, hořčici, mrkev a podlijeme vodou.…
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme…
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte…
Do vhodné mísy dáme nakrájenou cibuli + prolisovaný česnek + všechno koření (kromě b. listu). Přilijeme olej + pálivý nálev (s nakrájenou papričkou) + 100 gr strouhaného…
Do remosky dáme olej spolu osolenými a opepřenými kuřecími prsíčky, podlijeme vínem a přidáme protlak. Necháme péct cca hodinu. Jakmile je maso hotové (bílé uvnitř), do…
Do remosky dáme olej spolu osolenými a opepřenými kuřecími prsíčky, podlijeme vínem a přidáme protlak. Necháme péct cca hodinu. Jakmile je maso hotové (bílé uvnitř), do…
Do misy preosejeme múku a premiešame so soľou, do jamky v múke dáme cukor, namrvíme droždie, zalejeme trochou vlažnej vody, pridáme olej. Po vykysnutí kvásku zarobíme…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Zapneme troubu na 170°C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem nebo podložkou (papír lehce pomažeme olejem, jde pak lépe stáhnout).Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky…
Nejdříve připravíme poliš (kvásek). V míse smícháme špetku instantního droždí s vlažnou vodou, moukou a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a…
Na maso: Krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, z obou stran též okmínujeme. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme…
Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme…
Očištěnou mrkev a okurky nastrouháme každé zvlášť na velkých slzách struhadla. Do rozehřáté pánve dáme 1/2 lžíce oleje, vložíme vymačkané okurky a krátce 1 minutu…
Vepřové maso očistíme a prořízneme na celistvý plát. Zlehka jej naklepeme přes fólii - maso nerozklepeme na tenko, jen ho spíš paličkou zformujeme do jednotného plátu. …
Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a po okrajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme v polohrubé mouce a…
Na nudličky nakrájené maso zprudka orestujeme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme cca 20 minut.Přidáme na nudličky nakrájené papriky, feferonku, cibuli…
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které následně vytvarujeme a vložíme zabalené v potravinářské fólii do mrazáku.Po cca 30 minutách těsto vyjmeme a…
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Plát masa dobře rozklepeme. Položíme na něj okurky, stočíme do rolády a zpevníme nití. Na oleji jí ze všech stran opečeme a podlijeme horkou vodou. Přidáme hořčici,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Vojáci Alexandra Velikého vyhrávali bitvy i díky stravě: Základem jejich jídelníčku byly kaše, ovoce, sušené maso i pečení šneci
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Když se na třešně napijete vody, bude vám špatně. Nebo ne? Mýty a fakta o lahodném letním ovoci