Hrníčková perníková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tuto jednoduchou bábovku jen z několika surovin. Přestože jde o snadný moučník a připravíte ji téměř bez práce, její příjemná kakaová chuť ovoněná perníkovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochutnejte tuto jednoduchou bábovku jen z několika surovin. Přestože jde o snadný moučník a připravíte ji téměř bez práce, její příjemná kakaová chuť ovoněná perníkovým…
Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na…
Játra buď milujeme, nebo tolerujeme nebo je nemáme v lásce. Tento vcelku jednoduchý recept vás může ze třetí skupiny oblíbenosti popostrčit až do skupiny milovníků. Je…
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Ledvinky patří mezi opomíjené suroviny, avšak pokud jim věnujete správnou péči a den předem je namočíte do mléka, můžete je další den připravit třeba na smetaně. Jako…
Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny…
Není nad to, když si k odpolední kávě dopřejete něco sladkého na zub. Pokud chcete upéct moučník, který je vláčný, voní sladkým kořením a nemusíte do něj přidávat vejce,…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Vláčné řezy s typickou vůní Margot čokolády jsou jednoduché a rychlé, takže je zvládnou i začátečníci. Všechny přísady odměříme bez vážení, jen pomocí hrnku. Na závěr…
Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím jsou slovenská klasika, která zde dávno zdomácněla. Je to jídlo dobré, výživné, rychlé a snadné na přípravu, kterou…
Tato velmi jednoduchá a levná polévka patří mezi českou klasiku. Výbornou chuť jí dodává spousta česneku a majoránka. Talíř horké česnečky, posypané chlebovými krutony a…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Jednoduchý, nenáročný ale dobrý moučník, který vám nezabere moc času. Pokud se vám nechce Salko vařit, je dnes možné si ho již zkaramelizované koupit. Pak jen stačí si…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Ochutnejte tento výborný koláč, který je díky jogurtu v těstě opravdu vláčný. Na vrstvu těsta nanesete tvarohovou náplň s pudinkovým práškem a jablky a na závěr vše…
Kuřecí smažené řízky jsou oblíbeným obědem nebo večeří u malých i velkých strávníků. Doplnit je na talíři můžeme jemnou bramborovou kaší s domácím kompotem, nebo…
Vláčný ovocný koláč na celý plech je ideální pro letní dny. Vláčnost koláči dodává nejen štědrá dávka ovoce, ale i přidaný tvaroh. Máslová drobenka vyváží případnou…
Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásku, která pustí…
Podle návodu uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou olivového oleje.Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji (přidala jsem i trochu šťávy z…