Špenátové quiche (kiš)
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
Syté, na povrchu lehce mazlavé, uvnitř vláčné díky tvarohu a smetaně. Takové jsou knedlíky z bramborového těsta. Uvnitř každého z nich je pak skrytá švestka s mandlí.…
Mražený špenát v sáčku rozmrazíme a vymačkáme z něj vodu.Z hladké mouky, vody, olivového oleje, cukru a droždí, vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Z…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.Také cibuli a párek nakrájíme najemno.Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor…
Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka tak, abychom ho mohli lehce rozmačkat vidličkou. Brokolici rozebereme na růžičky. Do rozmačkaného květáku přimícháme…
Bravcove strehno nakrajame na hranolky a opecieme na oleji, po opeceni pridame cibulu a spolocne opekame...ochutime solou, korenim, orieskom a trosku podlejeme..…
Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků) Na…
Vždy všechny suroviny omyjeme,oloupeme, pokrájíme. Dáme do mixéru a vždy přilijeme vodu tak, aby přesahovala tak 3-4 cm nad přísady, zakapeme ev. šťávou a mixujeme na…
Nahrubo nakrájenou cibuli osmažím v hrnci na oleji a přidám zmrzlý špenát. Nechám pod pokličkou rozmrznout a krátce podusit, trvá to asi 15 minut. Poté ve špenátu…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Květák oberte na drobné růžičky, brambory nakrájejte na větší kostky, a zalijte vývarem či vodou tak, aby vše bylo ponořené, ale ne více. Osolte (myslete na to, že…
Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme nadrobno nasekaný česnek a krátce a zprudka osmažíme.Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, orestujeme, podlijeme…
Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou…
Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a…
Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce…
Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, vyrobenou jednoduše tak, že na malé kostičky nakrájené…
Koření promícháme s 2 PL oleje. Do kýty na několika místech uděláme nožem nebo vidličkou zářezy a vetřeme ze všech stran koření, necháme odležet alespoň 1 hodinu. Na…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, strouhanou citrónovou kůru, špetku strouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr.Do mouky uděláme důlek, kam nasypeme cukr a nadrobíme…
Upečte tento úžasně sladký a voňavý chléb, který zmizí, než se nadějete. Slazený je nejen cukrem, ale i přezrálými banány. Vylepšit ho můžete nahrubo nasekanými ořechy a…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky.Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Naučte se pravé italské rizoto: Poznejte tři hlavní zásady přípravy krémové dobroty
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení
Formičky na pečení cukroví: Jak se o ně správně starat, aby dlouho vydržely? Pomůže obyčejná soda, ocet i nakypřená voda