Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Zadělávaná vepřová ouška se žampiony

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

29. 10. 2013 13:57

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 152 kJ / 1 231 kcal
Bílkoviny10,97 g
Tuky118,11 g
Vláknina10,19 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy28,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Docela pracné na to, že tam není maso, ale je to vynikající :)

Inspirace vzešla od kuchaře p.Sapíka a následně upraveno k vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino

10. 12. 2013 01:18

Chtěl jsem dnes u řezníka ouška... Čučel, jako bych spadl z jahody naznak. Tak že koupím vepřovou hlavu. Dovlíkl dvě vepřové půlhlavy. Hádejte kolik mají dvě vepřové půlhlavy ušisek? Správně! Ani jedno!!!
Koupil jsem tedy dvacet deka vepřových kůží a doma toto jídlo, s malými změnami, pojednal ála Stroganoff. Mně to chutnalo tůze a už se těším jak budou kamarádi kulit baterky až jim při nejbližší pánské jízdě nabídnu "Stroganoff z vepřového kožucha":-))

Hrašuľka.Hrašuľka

30. 10. 2013 20:15

Tak, toto je bomba recept. Všetko, čo chrumká zbožňujem. Neviem prečo, ale mne by tam pasoval ešte aj hrášok, možno preto, že aj ten chrumká.:-p:-p:-p

senky senky

30. 10. 2013 08:24

Tak nevím:-O:-O:-8 ale zase beru, že pro někoho je to pochoutka:yes: Fotky na 1:yes::yes:

dzungila

29. 10. 2013 22:37

Jestli bych se s chutí zakousla do ouška, netuším, ale za ty lákavé fotky - :yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 10. 2013 21:01

Ouška znám také jen jako zabíjačkovou pochoutku:-*Ségra je nikdy nechtěla a já jsem si vždy krásně"pokřupkala s hořčicí a křenem:-))
Otííku to se Ti moc povedlo:-p:-K:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 10. 2013 20:15

:-p:-p:-p:yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 10. 2013 19:34

Colombo65:Otíku, kde jsi ty ouška sehnal:-? Já myslím, že to jednoduché nebude a ty to máš zaručeně od toho svého řezníka viď:-?

Monika

29. 10. 2013 16:29

Kdysi jsme dělávali vařené a jedli s křenem a hořčicí, ale takto upravené to je něco :yes: :-p

hanes24 hanes24

29. 10. 2013 16:18

Nusím zkusit:yes:

Danca Danca

29. 10. 2013 15:37

Náááhodou, jídlo do současné krize jak dělané!:-D:-D Mně osobně ouška nevadí,při zabíječce jsme je taky jedli, ovšem uvařená a osolená s hořčicí a chlebem..Rozhodně je to lákavější pochoutka (pro mne), než třeba.... jezevec...:-D:-D:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 10. 2013 15:27

Ja jsem parkrat ouska delala jinak - uvarit je, potrit olejem s korenim, nechat 2 dny v lednici, pak nakrajet na prouzky a ty osmazit. Je to jine (takova chutovka na zobani) a dobre :p

srettka

29. 10. 2013 15:20

1974andrea::-D:-D jsem téhož myšlení:-D pamatuju babičku, jak na zabíjačce měla rezervovaný rypáček a ouška a mě z toho stály culíky v pozoru:-D
proti gustu žádný...leč blatouchy z vepříka bych asi fakt nedala. Tím nechci degradovat recept, neb autor je již profláklý svou šikovnou vařečkou. Ale ta chrupavka, jak vyčuhuje z těch ušních proužků..jak to pak chrupne..to chce odvahu:-8:-))

Colombo65 Colombo65

29. 10. 2013 14:52

1974andrea:
.. jasně, je to vidět i na fotce ;-)
Možná proto jsem tam přidal ty žampiony:-D

1974andrea 1974andrea

29. 10. 2013 14:48

Tak do toho bych asi nešla, jsou to vlastně jenom chrupavky a kůže, ne?

Bibinka Bibinka

29. 10. 2013 14:45

No Otíku, koukám s vyvalenýma očima:-O jídlo z prasečích oušek by mě v životě nenapadlo a vidím něco takového poprvé. My jsme se svého času s mým tatínkem o ouška téměř prali, oba jsme je měli rádi s tou jejich chrupavkovou chutí;-) tak třeba "Chrupková omáčka";-) Za nejnepochopitelnější_to je slovo:-D:-D recept(pro mne) ti dávám 2.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová ouška vepřová ouška recept vepřové ala stroganoff co z prasečích kůží uvařit vepřová hlava zpracování veprove usi recepty vepřové uši recept zpracování vepřové hlavy vařená prasečí hlava vepřové ouško recepty recept-ouško,rypáček veprové ousko praseci hlava recept vepřové ouška recept bešamelový základ vepřová ouška recepty recept na vepřové ouška vepřová ouškama recept na vepřové ouško veprove praseci ouško recept

Suroviny: vepřové uši, mrkev, petržel, celer, citron, smetana ke šlehání, žampióny, nať petrželová, sůl, pepř, ořech muškátový, kmín celý, máslo, cibule, vývar, česnek

TopRecepty.cz

Zadělávaná vepřová ouška se žampiony

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XjW