Zadělávaná vepřová ouška se žampiony
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 152 kJ / 1 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,97 g |
Tuky | 118,11 g |
Vláknina | 10,19 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 28,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Docela pracné na to, že tam není maso, ale je to vynikající :)
Inspirace vzešla od kuchaře p.Sapíka a následně upraveno k vlastní chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2013 01:18
Chtěl jsem dnes u řezníka ouška... Čučel, jako bych spadl z jahody naznak. Tak že koupím vepřovou hlavu. Dovlíkl dvě vepřové půlhlavy. Hádejte kolik mají dvě vepřové půlhlavy ušisek? Správně! Ani jedno!!!
Koupil jsem tedy dvacet deka vepřových kůží a doma toto jídlo, s malými změnami, pojednal ála Stroganoff. Mně to chutnalo tůze a už se těším jak budou kamarádi kulit baterky až jim při nejbližší pánské jízdě nabídnu "Stroganoff z vepřového kožucha"
Koupil jsem tedy dvacet deka vepřových kůží a doma toto jídlo, s malými změnami, pojednal ála Stroganoff. Mně to chutnalo tůze a už se těším jak budou kamarádi kulit baterky až jim při nejbližší pánské jízdě nabídnu "Stroganoff z vepřového kožucha"
30. 10. 2013 20:15
Tak, toto je bomba recept. Všetko, čo chrumká zbožňujem. Neviem prečo, ale mne by tam pasoval ešte aj hrášok, možno preto, že aj ten chrumká.
30. 10. 2013 08:24
Tak nevím ale zase beru, že pro někoho je to pochoutka Fotky na 1
29. 10. 2013 22:37
Jestli bych se s chutí zakousla do ouška, netuším, ale za ty lákavé fotky -
29. 10. 2013 21:01
Ouška znám také jen jako zabíjačkovou pochoutkuSégra je nikdy nechtěla a já jsem si vždy krásně"pokřupkala s hořčicí a křenem
Otííku to se Ti moc povedlo
Otííku to se Ti moc povedlo
29. 10. 2013 20:15
29. 10. 2013 19:34
Colombo65:Otíku, kde jsi ty ouška sehnal Já myslím, že to jednoduché nebude a ty to máš zaručeně od toho svého řezníka viď
29. 10. 2013 16:29
Kdysi jsme dělávali vařené a jedli s křenem a hořčicí, ale takto upravené to je něco
29. 10. 2013 16:18
Nusím zkusit
29. 10. 2013 15:37
Náááhodou, jídlo do současné krize jak dělané! Mně osobně ouška nevadí,při zabíječce jsme je taky jedli, ovšem uvařená a osolená s hořčicí a chlebem..Rozhodně je to lákavější pochoutka (pro mne), než třeba.... jezevec...
29. 10. 2013 15:27
Ja jsem parkrat ouska delala jinak - uvarit je, potrit olejem s korenim, nechat 2 dny v lednici, pak nakrajet na prouzky a ty osmazit. Je to jine (takova chutovka na zobani) a dobre :p
29. 10. 2013 15:20
1974andrea: jsem téhož myšlení pamatuju babičku, jak na zabíjačce měla rezervovaný rypáček a ouška a mě z toho stály culíky v pozoru
proti gustu žádný...leč blatouchy z vepříka bych asi fakt nedala. Tím nechci degradovat recept, neb autor je již profláklý svou šikovnou vařečkou. Ale ta chrupavka, jak vyčuhuje z těch ušních proužků..jak to pak chrupne..to chce odvahu
proti gustu žádný...leč blatouchy z vepříka bych asi fakt nedala. Tím nechci degradovat recept, neb autor je již profláklý svou šikovnou vařečkou. Ale ta chrupavka, jak vyčuhuje z těch ušních proužků..jak to pak chrupne..to chce odvahu
29. 10. 2013 14:52
1974andrea:
.. jasně, je to vidět i na fotce
Možná proto jsem tam přidal ty žampiony
.. jasně, je to vidět i na fotce
Možná proto jsem tam přidal ty žampiony
29. 10. 2013 14:48
Tak do toho bych asi nešla, jsou to vlastně jenom chrupavky a kůže, ne?
29. 10. 2013 14:45
No Otíku, koukám s vyvalenýma očima jídlo z prasečích oušek by mě v životě nenapadlo a vidím něco takového poprvé. My jsme se svého času s mým tatínkem o ouška téměř prali, oba jsme je měli rádi s tou jejich chrupavkovou chutí tak třeba "Chrupková omáčka" Za nejnepochopitelnější_to je slovo recept(pro mne) ti dávám 2.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 39 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: vepřová ouška vepřová ouška recept vepřové ala stroganoff co z prasečích kůží uvařit vepřová hlava zpracování veprove usi recepty vepřové uši recept zpracování vepřové hlavy vařená prasečí hlava vepřové ouško recepty recept-ouško,rypáček veprové ousko praseci hlava recept vepřové ouška recept bešamelový základ vepřová ouška recepty recept na vepřové ouška vepřová ouškama recept na vepřové ouško veprove praseci ouško recept
Suroviny: vepřové uši, mrkev, petržel, celer, citron, smetana ke šlehání, žampióny, nať petrželová, sůl, pepř, ořech muškátový, kmín celý, máslo, cibule, vývar, česnek
Zadělávaná vepřová ouška se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XjW
17 názorů