

"Plesnivá" omáčka
Suroviny 5 porcí
- 1 litr mléka
- 200 g Nivy
- 1 větší Hermelín
- muškátový oříšek
- bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu
Do mléka, které jsme dali vařit přidáme nastrouhanou nivu, nakrájený hermelín a necháme je roztéct, aby omáčka pěkně zhoustla.
Podle chuti ještě dochutíme muškátovým oříškem a nakonec při servírování ozdobíme bylinkou.
Dobrou chuť. :-)
Poznámka od kuchařky
Je moc dobrá i studená:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Plesnivá" omáčka
-
Ahoj..dělám jí ze smetany a přidávám tam ještě taveňák..se špagetama je nej,ale ten pečenej brambor musím zkusit
-
Pravda pravda:)))
-
Čau Veruš, tak to v nejbližší době vyzkouším. Bych to klidně snědla i tak
Ale bude to dobré se vším, dušená zelenina, jakékoliv steaky, brambory (hlavně pečené), těstoviny...asi by to bylo dobré i ke grilu
-
Ahojky, díky za uvítání
Vidíte na to jsem zapomněla, s čím to jíst...i když mě moc chutnala i jen tak samotná
. Tehdy jsem k ní měla steak a hranolky, ale s těstovinama by to bylo taky super
-
Dělám podobnou a mám ji nejraději s bagetkou nakrájenou na plátky
a opečenou do zlatova,pak nakrájet na "sousta" k tomu na tenké nudličky nakrájené kuřecí prsíčka. Omáčku dát do fondue- bagetu s kuřetem napíchnout ponořit do omáčky a už jen vychutnávat.
Dávám bod -
A já bych si ji uměla představit i s pečenými bramborami ve slupce...mňam
-
parádní recept, to je něco pro sýrové maniaky ( něco jako můj táta
)
Také by mne zajímalo s čím tu omáčku jíst -
vera.cairo , vítej na topreceptech. Zajímavý recept, taky bych k tomu jedla těstoviny.
-
Jednoduchý a pěkný recept, jen mi tam trochu chybí, s čím omáčku jíte, snad ne jen tak lžičkou z misky
. Jinak tě vítám na topkách, Vero
.
-
A co k ní? Těstoviny?