Zeleninový štrúdl

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

400 g listového těsta
strouhanka
350 g mražené zeleninové směsi
1 vejce
50 ml zakysané smetany
100 g strouhaného sýra
sůl
pepř
muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu rozmrazíme a chvíľku podusíme na šťave, ktorú zelenina pustí, nedolievame žiadnu vodu. Zelenina nesmie byť rozvarená, ale chrumkavá a pred dodusením prikrývku dáme z hrnca dole, aby sa vyparila všetka vydusená šťava a necháme chvíľu chladnúť.

  2. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme strúhankou a uložíme celú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním zeleniny, vajíčka, smotany, syra, soli, korenia a muškátového orieška (asi 1/3 čajovej lyžičky podľa chuti).

  3. Cesto zvinieme ako klasickú štrúdľu, prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 165°C, kým sa pomaly štrúdľa neupečie dozlatista. Počas pečenia ďalej priebežne potierame vajíčkom. Podávame teplé alebo studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zeleninový štrúdl

  • monikaK monikaK

    Moc se mi receptík líbí,spojení zeleniny, sýru a smetany:yes::yes:mňam!

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zeleninový štrúdl štrúdl slaninovy strudl recept zeleninovy strudl zeleninovy strudel recept štrúdl zeleninivy strudl zeleninový štrúd zeleninový štůdl slaninovej strudl recept na zeleninový štrůdl recept na strudl zelenivovy zeleninovy zavin dynovi strudel štrul na lano zeleninový štrůdl zelenin. strudl štrůdl se zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo