Rybí roláda

Jiri V. Kuchař:

Doba přípravy: 60minut PT1H00M Ryby 12 názorů

512

Suroviny

500 g vařené rybí maso
1 cibule
mletý pepř
sůl
máslo na vymazání plechu
muškátový oříšek nebo květ
3 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
Omeleta:
250 ml mléka
1 vejce
sůl
asi hrst hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené maso vykostíme, přidáme pokrájenou cibuli, ochutíme špetkou pepře, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem nebo květem, přidáme dvě vejce a dobře promícháme.

  2. Pak si připravíme těsto na omeletu , mělo by být středně husté. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a zašleháváme postupně hladkou mouku. Těsto rozlijeme na máslem vymazaný plech, mělo by být asi v 3 mm silné vrstvě.

  3. V předehřáté troubě upečeme. Upečené těsto vyklopíme, naneseme na něj stejnoměrně rybí směs, srolujeme do rolády. Roládu nakrájíme asi na 3 cm silné porce. Roládky sepneme párátkem, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji. Příloha - vařené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát, apod.

Poznámka

Recept byl v sešitě dobré kuchyně - Sladkovodní ryby zdravě a pestře, autoři - Jan Tlach a Rudolf Berka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí roláda

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo