

Slaný koláč z rillettes
Suroviny
- Rozpis je na koláčovou formu, průměr 28,5 cm
- křehké, nebo listové těsto
- cca 400 g rillettes
- 0,5l mléka
- 4 PL crème fraîche
- 150 g strouhaného sýra (použila jsem ementál)
- 3 vejce
- 3 žloutky
- petržel kudrnka
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat.
Formu vymažeme sádlem - ideálně tím, co zbylo z přípravy rillettes. Vložíme těsto a spodek propícháme vidličkou. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme okapaný rillettes.
V hrnci zahřejeme mléko. V misce rozmícháme vejce a žloutky a pomalu, za stálého míchání, vléváme teplé mléko. Vmícháme crème fraîche, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do formy vlijeme vaječnou směs, posypeme rovnoměrně sýrem a petrželkou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Koláč chutná nejlépe vlažný.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: D.D.
Omlouvám se za foto, SD karta z foťáku odešla do křemíkového nebe, tak jsem musela fotit telefonem. Pokud se koláč dožije večera, vyfotím snad lépe :-)
Recept na rillettes zde: http://www.toprecepty.cz/recept/14035-rillettes-/-...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slaný koláč z rillettes
-
jarka skrobakova: děkuju
-
Je moc krásný
-
Nikina: tak příště, ale i na této fotce je vidět, že se povedlo a hned bych si nabídla
-
maris: jé děkuju
ta fotka stojí za starou bačkoru, jenže asi nezbyde, než obstarám novou kartu do foťáku
-
Koláč už jsem taky dělala a je skvělý, posílám Ti bodík, máš ho krásný
+