Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.Mezitím na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Až bude mít cibule správnou barvu, přidáme k ní maso a…
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum…
Maso s paprikovou smetanovou omáčkou je oblíbený pokrm už od dob Rakouska-Uherska. Vepřové na paprice je zajímavá alternativa kuřecí verze. Pokud nevěříte, není nic…
Kuřecí maso na kari je rychlé jídlo, které obvykle zachutná všem. Mírně pikantní díky koření, zjemněné smetanou a podávané nejčastěji s rýží. Recept na rychlé kuře na…
Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. K chuti přijde po celý rok, například jako chuťovka k pivu i sklence vína. Zároveň se skvěle hodí jako…
Jedna ze stálic lidové kuchyně, která byla kdysi běžným denním jídlem či mohla rozmarně zafungovat jako příloha. Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou…
Brokolice zapečená se sýrem je jednoduché a chutné zeleninové jídlo, které zvládne i začátečník. Z vývaru můžete navíc ještě udělat polévku. Z jedné zakoupené brokolice…
Kuřecí maso je díky své časové nenáročnosti ideální k přípravě rychlého oběda či večeře. Chuťově není výrazné, a proto ho můžete ochutit a kombinovat s jinými přísadami…
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Vyzkoušejte tuto českou verzi rizota. K rýži přidejte zeleninu, kterou máte rádi, kuřecí maso a trochu sladké papriky. Vznikne lahodné a jednoduché jídlo, máte skvělý…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
V jednoduchosti je krása, to říkávaly už naše babičky i maminky. A měly rozhodně pravdu. Stačí například kousek kvalitního masa, základní chutě jako cibule a česnek. To…
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Knedlíčková polévka je v české kuchyni synonymem slavnostního oběda. Ať už slavíte narozeniny, výročí svatby nebo je prostě jen neděle a poledne klepe na dveře, drožďová…
Sytý oběd nebo večeře, které hravě připravíte z toho, co máte zrovna doma - to jsou zapečené brambory! Přidejte do nich uzené maso, zalijte je smetanou a šoupněte do…