Zeleninový krém s červenou řepou

Suroviny

100 g mrkve
100 g červené řepy
100 g celeru
100 g petržele
100 g brambor
200 g rajčat
1 cibule
1 lžíce oleje
sůl
pepř
zeleninový vývar
1 plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme. Pak zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby byla zcela ponořená, mírně ji osolíme a vaříme doměkka.

  2. Pak vše rozmixujeme, podle potřeby naředíme a dochutíme solí a pepřem. Těsně před vypnutím vhodíme plátek másla.

  3. Podáváme s krutónky a lžičkou zakysané smetany.

Komentáře k receptu Zeleninový krém s červenou řepou

Tématické fráze: krém z červené řepy polévky nebo krémy z červené červené řepy červená řepa recepty brokolicovy krem s cervenou řepou zeleninový salát s červenou řepou polévka zeleninový krém s červenou řepou zeleninový vývar z červené řepy cervena řepa s krém krém z červené řepy recept batáty s červenou řepou polévka s batáty a červenou řepou recept na brambirový salát s červenou řepou a řspíkatým celerem