Sicilské brambory

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: 45 minut pro 4 osoby Bramborová jídla 17 názorů

Suroviny

5 velkých brambor
1 fenykl
1 červená paprika
200 g čerstvých žampionů (nebo sterilovaných)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, houby, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.

  2. Poté přilijeme drcená rajčata a necháme přikryté dusit do změknutí brambor, občas promícháme.

  3. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  4. Nakonec přidáme posekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku provaříme.

  5. Odstavíme a vmícháme posekanou bazalku s petrželkou.

  6. Pokrm můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu.

Poznámka

Recept je z časopisu Nejlepší recepty od Katky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 463 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sicilské brambory

1 2

Tématické fráze: brambory recepty sicilské recepty recepty z brambor fenykl s brambory recept na brambory brambory recept brambory,fenykl recept z brambor recepty s brambory bramborové recepty fenykl s bramborem fenykl a brambory gratinovaný fenykl s bramborem sicilské brambory s masem sicilske pokrmy delaná strava fenykl brambory brambory a fenykl dělaná strava recepty recepty na dělenou stravu

Zapomněl/a jsem heslo