

Sicilské brambory
Suroviny pro 4 osoby
- 5 velkých brambor
- 1 fenykl
- 1 červená paprika
- 200 g čerstvých žampionů (nebo sterilovaných)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- čerstvá bazalka
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji si zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, houby, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
Poté přilijeme drcená rajčata a necháme přikryté dusit do změknutí brambor, občas promícháme.
Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
Nakonec přidáme posekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku provaříme.
Odstavíme a vmícháme posekanou bazalku s petrželkou.
Pokrm můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Nejlepší recepty od Katky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sicilské brambory
-
Tento recept na mě vykoukl z náhodných a okamžitě jsem včera realizovala :). Výborné
-
eva:Viděla bych to na přírodní minutku z kuřecího nebo krkovičky
-
Vím,že se to už nejí s masem,ale přece jenom...které masíčko by k tomu nejlíp chutnalo?
-
Nepohrdla bych
+
-
Pajaja:Díky Pavlínko
, byly fakt výborné
-
Andrejko, mňam brambůrky, krásné! Ukládám na vyzkoušení.
+
-
Díky za komentíky
-
-
do dělené stravy jak dělané
-
-
Bašta-jiné slovo nemám
.
-
Nonya:No vidíš, to je tak, když se člověk drží přesně receptu z časopisu a pak to ještě vlastně není to pravé
. Tak já už nevím
-
Bod odo mna pekny recept aj ked Sicilske brambory su trochu ine.http://www.zonafrancanews.it/salute-e-benessere/cu...
-
Mňam
-
krásné
a moc
a klidně by to mohlo být va Velký pátek
moc se mi líbí