Sicilské brambory

Bramborová jídla Doba přípravy: 45 minut 17 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 45 minut 17 názorů

Suroviny pro 4 osoby

5 velkých brambor
1 fenykl
1 červená paprika
200 g čerstvých žampionů (nebo sterilovaných)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, houby, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.

  2. Poté přilijeme drcená rajčata a necháme přikryté dusit do změknutí brambor, občas promícháme.

  3. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  4. Nakonec přidáme posekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku provaříme.

  5. Odstavíme a vmícháme posekanou bazalku s petrželkou.

  6. Pokrm můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Nejlepší recepty od Katky

Komentáře k receptu Sicilské brambory

Předchozí 1 2

Tématické fráze: brambory recepty sicilské recepty top recepty z brambor recepty z brambor fenykl s brambory recept na brambory brambory recept brambory,fenykl recept z brambor recepty s brambory bramborové recepty fenykl s bramborem fenykl a brambory top recepty brambory sicilské bvrambory gratinovaný fenykl s bramborem sicilské brambory s masem sicilske pokrmy delaná strava fenykl brambory