Zapečený kapr se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenZapečený kapr se žampiony je jemný a voňavý způsob, jak si vychutnat tradiční vánoční rybu trochu jinak. Šťavnaté a jemné rybí maso, pečené spolu se žampiony a podávané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečený kapr se žampiony je jemný a voňavý způsob, jak si vychutnat tradiční vánoční rybu trochu jinak. Šťavnaté a jemné rybí maso, pečené spolu se žampiony a podávané…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Kuřecí rarášci v křupavém kabátku zaujmou na první sousto. Podávat je můžete s oblíbenou přílohou jako hlavní chod nebo jako slané mlsání třeba k pivu. Vyjímat se budou…
Pomazánka z loveckého salámu má svůj nezaměnitelný charakter. Výrazná chuť salámu se propojí s vařeným vejcem, strouhanou mrkví a tvarohem. Pak už jen stačí namazat na…
Pomazánka z loveckého salámu má svůj nezaměnitelný charakter. Výrazná chuť salámu se propojí s vařeným vejcem, strouhanou mrkví a tvarohem. Pak už jen stačí namazat na…
Chlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Rýžová polévka z vývaru, obsahující zeleninu, je sytou rychlovkou, která zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech. Není nijak složitá na přípravu a tak ji zvládnou…
Ať se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Brambory pokrájíme a ve slané vodě uvaříme, pak zcedíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, brambory poskládáme do mísy, lehce je osolíme a posypeme je uvařeným posekaným…
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme nasáknout.Přidáme sůl, petrželku, žloutky, máslo a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý…
Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Uvařené brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhanou Goudu, petrželku a lístky tymiánu.V jiné misce…
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Filety ze štiky omyjeme, osušíme. Posypeme solí a celým kmínem.Na dno většího pekáčku poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky omytého citronu. Na…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
Na žádné oslavě nesmí chybět spousta druhů oblíbených jednohubek. Kombinace uzeného lososa a kaviáru vás díky své příjemné chuti zajisté osloví. Tyto krásně barevné…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť. Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou…
Mnohdy si lámeme hlavu, co přichystat na pohoštění. Inspirujte se receptem na tyto chuťovky s kuřecími rarášky. Kousky marinovaného kuřecího masa osmažíme v těstíčku a…
Šťavnaté kousky krůtího masa v lahodné omáčce se špenátem, uzenou paprikou a petrželkou jsou výborným a snadným pokrmem. Hodí se jako večeře i pro všední dny. Stačí je…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…
Na nádivku rozškvaříme slaninu, rozšleháme vejce.Pokrájené rohlíky zalijeme vejci, přidáme slaninu, Podravku - sůl, květ, nasekanou petrželku. Opatrne promícháme.…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…