Poněšický pstruh
Recept ještě nebyl hodnocenPstruhy osolíme, opepříme, uvnitř potřeme hořčicí, zvrchu utřeným česnekem. Pečeme na másle asi 3 minuty, potom zalijeme pivem a dodusíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruhy osolíme, opepříme, uvnitř potřeme hořčicí, zvrchu utřeným česnekem. Pečeme na másle asi 3 minuty, potom zalijeme pivem a dodusíme.
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a…
Studené máslo nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou…
Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou…
Maso potřeme kořením,olej zahřejeme na pánvi a v celku maso zprudka opečeme dozlatova, přidáme cibuli,trochu piva(1/4l) Pečeni dáme do skleněné zapékací mísy s víkem …
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Stehna naložíme do všech ingrediencí, cibule na kolečka a dáme do pekáčku s poklicí péct, nepodléváme už ničím. Pečeme cca 45 minut. Pak odklopíme a doděláme kůrčičku na…
Filety protáhnout v polohrubé či hrubé mouce, z přísad udělat těstíčko a filety tím napatlat a ihned smažit.
Do pekárny vložíme všechny suroviny, od tekutých po pevné. Pečeme na základní program.
Vykuchaného kapra naporcujeme na podkovy, které osolíme hrubou mořskou solí, posypeme kmínem a drcenými sušenými rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.…
Do pekárny nasypeme suroviny dle uvedeného pořadí, pečeme na program NORMAL. Klobásu nakrájíme na kostičky a přidáme jí po pípnutí.
Pokrájame nadrobno cibuľu, očistíme zemiaky, cesnak, papriku, rajčiny a mäso nakrájame na kocky.Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme hovädzie mäso,hríby,…
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a…
Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou…
V míse smícháme kečup se sojovou omáčkou, mirinem, škrobem, vodou a světlým pivem. Paneer pokrájíme na kostičky a dáme na 2 hodiny do připravené směsi. Pak na pánev dáme…
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova přidáme červenou papriku a pak nakrájené maso. CHvíli dusíme a podlijeme pivem, přidáme pepř, kmín, nové koření, česnek, majoránku. …
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
Porce pangasiuse osolíme, pokapeme citronovou šťávou.Rybu po jedné straně potřeme plnotučnou hořčicí a porce obalíme v hrubé mouce. Připravíme si těstíčko na obalovaní…
Křidélka osolíme a okořeníme pepřem.Česnek a cibuli oloupeme.Půl česneku rozmačkáme, zbytek i s cibulí nakrájíme. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji,…
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
V míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Žloutky oddělíme od…
1/Pangasia radne oplachneme, osolime a osusime. 2/Pripravime si uvedenych ingredienci marinadu, jen zazvor vetreme nakonec a nechame vse odlezet pak dal pres noc…
Všechny přísady smícháme dohromady : Koření dáme tolik, kolik chceme, ale aby nebyla čmaja moc tekutá! S pivkem opatrně!!! Opravdu jen kapičku!!! Radši do bříška:D
Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme. Výsledná hmota musí mít…