Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně, a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání…
Specificky aromatické tvarůžky buď nenávidíte nebo zbožňujete. Vychutnejte si dobře uleželou pomazánku se zakysanou smetanou a hořčicí, nejlépe na krajíčku čerstvého…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni. Medvědí česnek v křupavém nadýchaném těstíčku chutná nejlépe…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Tento recept spojuje svěžest cukety, sladkost smažené cibule a jedinečný nádech piva. Ať už hledáte něco nového na rodinný stůl, piknik nebo jako originální přílohu k…
Léto je období grilování. Na jednom ohni pak můžeme připravit rovnou celý pokrm. Marinované plátky kuřecího masa servírujeme s brambory pečenými v ohni, ke kterým se…
Pýchavka obrovská se dá připravit překvapivě jednoduše – stačí ji nakrájet na plátky, obalit v těstíčku z piva, mouky a vajec a osmažit dozlatova. Pokud máte štěstí na…
Pokud hledáte snadný recept s cuketou, vyzkoušejte tuto masovou směs z krůtích prsou s cuketami na pivu. Její příprava je snadná a zvládne ji úplně každý. Přidání…
Šťavnaté pečené kuře s jemně nasládlou dýní a novými bramborami. Lehce dochucené kmínem, rozmarýnem, česnekem, cibulí a podlité pivem. Syté jídlo z jednoho pekáčku,…
Netypické, ale osvědčené. Pivo v těstě dodá závinu lehkost, křehkost a jemnou chuť. Tento jednoduchý recept zvládne každý - výsledkem je nadýchaný moučník, který se…
Toto jídlo jistě zaujme všechny milovníky pikantních chutí. Pikantní klobásky naplníme bylinkovou směsí, které dodáme říz chilli papričkami. Klobásky grilujeme obalené…
Pivní Junior na grilu je rychlá a nenáročná grilovací specialita. Plátky salámu se marinují v pivu s česnekem, hořčicí a paprikou. Po krátkém grilování získají šťavnatou…
Pýchavka, netradiční houba, která má jemnou, houbovou chuť i vůni, se skvěle přizpůsobí chuti koření i bylinek. Nadýchané a kořeněné pivní těstíčko vytvoří křupavý obal,…
Klobouky z bedel, smažené v lahodném pivním těstíčku, si vás rozhodně získají. Jsou šťavnaté, křupavé a chutnají skvěle jen tak s krajícem čerstvého chleba nebo vařeným…
Snadné a chutné jídlo prakticky z jednoho plechu je vítané každou hospodyňkou. Takto si můžete připravit lahodný pečený květák v těstíčku, který se peče zároveň s…
Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní…
Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, hovězí maso nakrájíme na větší kostky, česnek na kolečka.Na oleji zpěníme do růžova cibule, přídáme česnek, chvilku restujeme a…
Ledvinky podélně rozpůlíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, dáme do cedníku a prolijeme větším množstvím vroucí vody a necháme okapat.V kastrole na sádle osmahneme…
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krkovičku opečeme z obou stran, podle potřeby…
Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme…
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a…
Krupicový cukr s droždím rozetřeme na kašičku, přidáme vlahé mléko, 1 lžíci mouky a prošleháme. Zakryjeme a necháme kvásek vykynout asi 15 minut. Mouku rozmícháme se…