Telecí ossobuco na pivu a sušených houbách
Recept ještě nebyl hodnocenPlátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce. V hrnci se silným dnem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce. V hrnci se silným dnem…
Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme…
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme, bohatě okořeníme směsí zázvoru a Vepřové pečeně a na rozpálené lžíci oleje zprudka orestujeme. Poté vložíme do pekáčku, zasypeme…
Krůtí, nebo kuřecí prso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší špalíčky. Lovecký salám nakrájíme na úzké proužky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, odstraníme dužinu s jádry…
Osolená a opepřená stehna opečeme zprudka na troše oleje ze všech stran dozlatova. Na stejném oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na nudličky. Do zapékací nádoby…
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu…
Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do…
Všechny suroviny dám do domácí pekárny, nastavím program kynutí(cca 1 a 15 minut). Při hnětení dolévám pivo dle tuhosti těsta. Potom vyklopím na vál a nakrájím kousky,…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…
Droždí promícháme s 1 PL cukru a vytvoříme těstíčko.K těstíčku přidáme žloutek, pivo, změklé máslo, cukr, špetku soli a postupně vmícháváme prosátou hladkou mouku.Těsto…
Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji…
Celer i sýr nastrouháme, cibulku s natí si pokrájíme. Všechny uvedené suroviny pak zamícháme a přidáme podle hustoty i pivo, vše okořeníme a mažeme na chleba, aneb…
Dýni očistíme i oloupeme, protože tepelná úprava bude jen velmi krátká a někomu by slupka mohla vadit. Poté ji pokrájíme na tenké plátky cca 4 mm.Žloutky rozmícháme s…
Lososa nakrájíme na plátky‚ mírně osolíme a okořeníme kořením na ryby a necháme chvilku odpočinout. Do parního hrnce dáme do první misky zeleninu,do druhé misky…
Nakrájíme si předem hlívu ústřičnou, cibuli a namočíme si nakrájené housky do vývaru a pak vše, když je hotové, přidáme k masu.Uděláme si mokrou rukou 4 až 5 šištiček…
Nejdříve si připravíme nálev - pivo, rozinky, cukr, bobkové listy zamíchat a 15 minut nechat odstát. Kuře naporcujeme na 8 menších kousků, osolíme, opepříme, naklademe…
Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat…
Těstíčko si připravíme tak, že do misky dáme mouku, vejce, pivo a metličkou rozmícháme, trochu osolíme. Ze žraloka vyřízneme opatrně páteř, osolíme, opepříme, polijeme…
Na sádle orestujeme do hněda cibuli, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme papriku, protlak, osolíme, opepříme, opět zarestujeme a podlijeme pivem.Přidáme čerstvé…
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme oloupané špekáčky nakrájené na kostičky, nakrájené houby, sůl, pepř, papriku, česnek nakrájený najemno, mouku a…
Nejříve si rozpálíme gril. Všechny klobásky podélně rozřízneme, dáváme ale pozor, abychom je zcela neprořízli.Prolisujeme česnek, bylinky (směs z pažitku, libečku,…
Plátky chleba opečeme po obou stranách na oleji. Křen nastrouháme najemno. Pivo nalijeme do menšího kastrůlku a na mírném ohni necháme po dobu cca 5 minut vyvářet. K…
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a…
Vepřové kotlety omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme. Syrečky pokrájíme na plátky. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené …
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Byliny v kuchyni: Petržel je víc než ozdoba na talíř, léčilo se s ní už v 16. století
Za skvělou pizzou není třeba jezdit za hranice. V Praze je totiž jedna z 50 nejlepších pizzerií v Evropě
Vydatné polévky, dušené maso i zelenina. To vše nás v zimě zahřeje na těle i na duši!