Bůček v pivním těstíčku se zelným salátem

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

Maso:
400 g libového vepřového bůčku
drcený kmín
sůl
Těstíčko:
250 ml světlého ležáku
100 g hladké mouky
50 g Olomouckých tvarůžků
sůl
pepř
olej na smažení
Zelný salát:
300 g hlávkového zelí
50 g mrkve
50 g čerstvého nastrouhaného křenu
50 g mladé lahůdkové cibulky
2 lžíce octa
3 lžíce cukru krupice
rostlinný olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.

  2. Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme "vyplakat". Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bůček v pivním těstíčku se zelným salátem

Tématické fráze: smazeny bucek v testicku bůček smažený v těstíčku rizek v pivnim zeli veprovy bucek v testicku bůček na párátkách bůček v kruste bůček v pepři pivní bůček smažená cibulka v pivním těstíčku olomoucký bůček jaroslav buček recepty s pivním salámem tvaruzky v pivnim testicku 250 ml piva smažene kuře s zelnym salatem veprovy bok v pivnim testicku vareni smazeny cerstvy bucek bůček smažený v olomouckých tvarůžcích smažený bůček v pivním těstíčku bůček v těstíčku z olomouckých tvarůžků

Zapomněl/a jsem heslo