Vepřové plátky v tlakáči
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme…
Kaťák neboli katův šleh, to je klasika, která vyvolává vzpomínky na pikantní pokrm s nevalnou pověstí. Nejvyšší čas si připomenout, jak lahodné a vydatné jídlo to může…
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu…
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a švestky na drobno, česnek na plátky. Na oleji usmažíme cibuli do zlaté barvy a před koncem přidáme česnek. Přihodíme maso a…
Maso pokrájíme na větší kousky, v pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech…
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na…
Do měkka podušená vepřová plec v lahodné omáčce s divokým kořením, slaninou, rajčaty a žampiony, zachutná jak s těstovinami, tak s knedlíkem či rýží. Pro milovníky…
Karbanátky jsou velmi oblíbeným a tradičním pokrmem. Dají se připravit v různých variantách. V tomto receptu na vás čekají karbanátky z mleté vepřové plece a slaniny.…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Plátky vepřové plece ve smetanové omáčce patří k oblíbené klasice, kterou můžete ‒ pro úsporu času ‒ připravit i v tlakovém hrnci. Maso tak rychle změkne a zůstane…
Téměř bez práce, s pomocníkem jménem pomalý hrnec, připravíte skvělý nedělní oběd, po kterém se vaší rodině budou dělat boule za ušima. Krásně šťavnatá vepřová plec na…
Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř. V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme…
Maso nakrájíme na 1 až 1,5 cm silné plátky, naklepeme osolíme a opepříme. Plátky obalíme ve strouhance, poté v těstíčku (vejce, hladká mouka, hořčice) a hned zprudka…
Pikantní vepřová směs na maďarský způsob je plná chutí. Papriková klobáska, cherry rajčata a čerstvá paprika doplňují vepřové maso ve šťávě z masového vývaru. Přidejte…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…
Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle…
Maso nakrájíme na kostky, vložíma na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijem vodou nebo…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na měsíčky a v míse důkladně promícháme se všemi zbývajícími surovinami.Směs dáme do nádoby PH, přidáme cca 100 ml vody nebo…
Omyté maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s barevným pepřem, česnekem, sojovkou a citronem. Osolíme a všechno to promícháme s masem a solamylem. Necháme odležet…
Nakrájíme cibule na drobno a dáme na rozpálený olej do vyšší pánve.Mezitím nakrájíme vepřovou plec na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Když je cibule…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Takhle skvělá omáčka láká svojí vůní a chutí po paprice a smetaně. Pro obměnu je v receptu použito vepřové maso, protože je měkké dříve, než maso slepičí. Nejlépe se…