Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale…
	
			
	
Pohánku namočíme cez noc do studenej vody tak, aby presahovala pohánku asi 2 cm. Nepripravujeme ju teda klasickým spôsobom (zaliatím horúcou vodou).Potom pohánku s ½…
	
			
	
Huby zalejeme vodou a necháme cca 20 min nabobtnať.Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme v perinách cca 30 min zmäknúť. Potom necháme vychladnúť.Na oleji…
	
			
	
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a…
	
			
	
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky narezaný baklažán, mrkvu, ružičkovú kapustu, petržlen a zemiaky, ochutíme koreninami, osolíme, zalejeme…
	
			
	
Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na drobné…
	
			
	
Pórek nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno a žampiony na čtvrtky.Pohanku vsypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobkem vody. Přivedeme k varu, odstavíme, přikryjeme…
	
			
	
Pohanku si na sucho opražíme, zalejeme vývarem a vaříme cca 20 minut.Slaninu a cibulky si nakrájíme a osmažíme, přidáme společně s fazolkami k pohance, osolíme, opepříme…
	
			
	
Dejte vařit trochu dobře osolené vody na pohanku. Než voda přijde k varu, pohanku propláchněte. Pak tak minutu-dvě vařte, odstavte a nechte dalších 20 minut dojít. …
	
			
	
Pohanku propláchneme, zalijeme horkou vodou a necháme stát zakrytou (např v hrníčku)1/2 - 1 hodinu. Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci s cca 2 lžícemi…
	
			
	
Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem. Mrkev dobře omyjte a očistěte kartáčkem (neloupejte). Mladou mrkev podélně rozkrojte, pokud máte jen "starou…
	
			
	
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
	
			
	
Uvaříme pohanku podle návodu (cca 20 minut), aby byla měkká, ale nerozvařená. Přecedíme a propláchneme studenou vodou, aby nebyla horká.Do pohanky nakrájíme šunku na…
	
			
	
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
	
			
	
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
	
			
	
Pohánku dáme do misky a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a dáme do perín na 30 minút. Potom vyberieme a necháme úplne vychladnúť.Pridáme hrozienka, med a smotanu a…
	
			
	
Pohánku zalejeme tesne nad povrch vodou a necháme zakrytú stáť pri izbovej teplote 24 hodín.Potom pridáme na malé kocky nakrájané jablko a banán, med a škoricu. Jemne…
	
			
	
	
			
	
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka…
	
			
	
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
	
			
	
Na oleji oprestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezanú tekvicu, kurkumu, osolíme a varíme 10 minút. Potom tekvicu rozmixujeme.Vložíme na malé kocky nakrájaný…
	
			
	
Pohanka se řadí mezi přirozeně bezlepkovou potravinu. Je výživná, plná vitamínů a pro tělo prospěšných látek. Stačí ji nechat odstát v horké vodě a mezitím k ní udělat…
	
			
	
Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají…
	
			
	
Pokud jste přinesli z lesa jenom hrst hub, nezoufejte! Připravte je spolu s na másle restovaným zeleninovým základem. Přilijte vodu a trochu libečku pro chuť. Spolu s…