Ricottové koláčky s povidly

Suroviny 30 ks

300 g celozrnné mouky
2 vejce
250 g másla
200 g ricotty
sáček citronového cukru s citronovou kůrou
kypřící prášek z vinným kamenem
Dále:
povidla (nebo meruňkový džem)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, vejce, na kousky nakrájené změklé máslo, ricottu, citronový cukr, kypřící prášek. Vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na chvíli do lednice.

  2. Z připraveného těsta odebíráme trochu větší části, uděláme kuličky, ty dáváme na plech a pomocí lžičky z druhé strany uděláme důlky.

  3. Koláčky naplníme povidly nebo džemem. Předehřejeme troubu na 200°C, dáme do trouby a pečeme na 180°C dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Koláčky jsou moc křehké a dobré, sice moje premiéra a má doma úspěch, takže doporučuji. A nejsou moc sladké.

Komentáře k receptu Ricottové koláčky s povidly