Výborná domácí šunka
Recept ještě nebyl hodnocenDoma si již můžeme připravit ledacos. Od pečiva přes kysané výrobky až po šunku. Z kostek vepřové kýty, které naložíme do směsi koření, soli a cukru vytvoříme za pomoci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,00 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Doma si již můžeme připravit ledacos. Od pečiva přes kysané výrobky až po šunku. Z kostek vepřové kýty, které naložíme do směsi koření, soli a cukru vytvoříme za pomoci…
Nejčastěji se zavařuje ovoce, zelenina nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené…
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem)…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit…
Při přípravě sušené šunky je třeba počítat s delším časem potřebným na odležení v lednici a poté usušení. Tenoučké plátky libového masa vonícího česnekem a bylinkami…
Maso vcelku nasolíme Pragandou, zavakuujeme a necháme 4-5 dnů uložené v chladu lednice.Po této době sáček otevřeme, maso potřeme tekutým kouřem, znovu zavakuujeme a…
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu…
Domácí výroba různých surovin a produktů, které jinak koupíme v obchodě, získává na oblibě. S pečením pečiva se seznámil už snad každý, ale co takhle vyzkoušet přípravu…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Šunkový salám je velice oblíbený nejen u dospělých, ale i u dětí. Pusťte se do jeho přípravy i u vás doma. Malý šunkový salám ve skleničce poslouží jako skvělá svačinka…
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a celou nasolíme rychlosolí (Praganda). Zavakuujeme do sáčku nebo uzavřeme do těsné vzduchotěsné nádoby. Uložíme v lednici na 4 dny.…
Domácí kuřecí šunka je šťavnatá, jemně dochucená a voňavá po čerstvé pažitce. Připravíte ji snadno, bez zbytečných přísad, a navíc přesně víte, co jíte. Skvělá na chleba…
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a…
Sádlo nařežeme na 20*10 cm. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5…
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte…
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i…
Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku …
Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře, dva bobkové…
Připravit si domácí šunku z krkovičky není náročné, jen zabere více dnů. Avšak i to má svůj důvod a věřte, že se to vyplatí. Krkovičku nejprve necháme naložit v láku a…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. …