Sója a cizrna s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenUvaríme zvlášť sóju a zvlášť cícer.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme narezané šampiňóny, pretlak, korenie a soľ, podlejeme trošinkou vývaru zo sóje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaríme zvlášť sóju a zvlášť cícer.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme narezané šampiňóny, pretlak, korenie a soľ, podlejeme trošinkou vývaru zo sóje…
Silný slepičí vývar plný srdíček můžeme připravit nejen na svatého Valentýna. Vývar má díky protlaku výraznou barvu. Podáváme ho posypaný smaženými srdíčky, která…
Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme cibuli a vložíme osolené a okmínované kuře (já většinou používám horní a dolní stehna). Na kuře rozprostřeme zelí a slaninu. Přidáme…
Do remosky dáme olej spolu osolenými a opepřenými kuřecími prsíčky, podlijeme vínem a přidáme protlak. Necháme péct cca hodinu. Jakmile je maso hotové (bílé uvnitř), do…
Díky nakyslé chuti se rebarbora hodí nejen do moučníků, ale i do slaných pokrmů. Ochutnejte ji v zajímavé kombinaci s kuřecími paličkami naloženými v medové marinádě…
Omyté a osušené kotlety osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. Zprudka opečeme z obou stran, v hlubší pánvi, na olivovém oleji.Přidáme oregano, víno, rajčata a…
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na hrubo, přidáme zeleninu a pórek nakrájený na kolečka, zelí, mírně podlijeme a dusíme asi 10 minut.Směs vlijeme do vývaru, přidáme…
Mrkev a celer nastrouháme najemno. Na rozehřátém oleji orestujeme jemné nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a důkladně ho opečeme.Poté přidáme mrkev, celer,…
Maso nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou oleje, lisovaným česnekem, přidáme oregano a tymián, promícháme. Přidáme maso a necháme…
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.Mleté maso dáme do mísy. Přidáme kořenící…
Vezmeme vodu a necháme v ní asi hodinu namáčet houby. Klobásy nakrájíme na asi 2 cm špalíčky, které rozkrojíme.Do kastrolu přelijeme vodu s houbami a dáme při mírné…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.Okmínujeme, přidáme provensálské koření, rajský…
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a…
Domácí rajčatovo-cuketová omáčka plná chuti léta a aromatických bylinek se skvěle hodí nejen jako dokonalý základ na pizzu, ale i k těstovinám. Skvělý způsob, jak…
Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Maso nakrájíme na větší kostky, vhodíme do marinády a dobře promícháme, aby se všechny kostky masa dobře marinádou obalily.…
Cuketová příloha v jednoduché a lehce pikantní rajčatové směsi s cibulí a česnekem. Skvělá jako zásoba ve sklenicích. V zimě stačí zajít do spíže, otevřít a máte…
Cibuli nakrájíme na pulkolecka, orestujeme do hneda, pridame maso, nechame zatahnout, zaprasime paprikou pridame protlak a zalijeme vodou.Pridame bobkovy list, nove…
Krkovička dušená se směsí papriky, rajčat, pórku a cukety. Dochucená špekem, osmaženou cibulí a rajčatovým protlakem. Tato masovo-zeleninová směs zužitkuje veškerou…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme. Papriku zbavíme semínek a spolu s okurkami nakrájíme…
Směs vepřového masa a jater v omáčce je skvělé a snadné jídlo, které zasytí. Okurky přidají prvek kyselosti a borůvky jsou zajímavým doplňkem, který dodává jídlu…
Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět…