Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: asi 1 hod. 4 porce Mleté maso 13 názorů

Suroviny

4 velké papriky
500 g mletého míchaného masa (lze i jen z vepřového)
1 vejce
2 cibule
sůl
pepř
trochu majoránky
strouhanka dle potřeby
olej
1-2 lžíce hladké mouky
1 kávová lžička sladké papriky
rajčatový protlak nebo sugo, rajčatová šťáva, rajčatový džus apod.
špetka cukru
voda nebo vývar
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou housku dle potřeby. Uděláme hmotu jako na karbanátky a naplníme připravené papriky.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, zpěníme na něm do sklovita druhou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světle žlutou jíšku. Když je jíška hotová, přidáme rajský protlak, trošku ho osmahneme a ještě zaprášíme kávovou lžičkou sladké mleté papriky, rychle promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Rozšleháme na hladkou omáčku, osolíme, můžeme i opepřit, malinko přisladíme a vložíme do toho naplněné papriky.

  3. Společně prováříme na mírném ohni asi 25-30 minut, papriky se musí uvnitř dobře provařit. Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, prostě co kdo rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Pá: Já bez rýže,ale dávám navíc 1 vejce a česnek, 1 stroužek. Podle mé tchýně i trošku celerové natě do omáčky!

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Eja57: Já to také dělám, rýži dávám suchou a ona se opravdu v těch paprikách uvaří a je to :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    A to já rád papriky plněné masem + rýže:yes::yes::yes:
    Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy... ;-)
    A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí:-D
    A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky :-8
    No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Dík i za tento komentář. Také mám ráda v náplni trochu rýže, ale těch receptů s paprikami plnenými fáší s rýží je tu dost, a jak už jsem psala, najdou se lidé, kteří to nemusí a maji raději náplň bez rýže. ;-):-8 A tak je na každém, jakou náplň si kdo dá. Děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Dík za komentář, i když není určený přímo mně. Svůj způsob jsi moc pěkně popsala :yes:;-), moc se mi líbí. No vidíš, svůj způsob popsala magdalenka, tejaja i ty, každá máte trochu jiný postup a každý je správný. :-D:yes: to se mi fakt na vaření líbí. Díky a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MamlajdaD: ono není rýže jako rýže - v plněných paprikách...vařenou já vůbec nedávám, ale tak na půl kila mletého maličkou hrstičku syrové rýže, důkladně rukama prohňácat...jen natáhne tuk a není tam skoro znát, zase nedávám vůbec strouhanku

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Děkuji za milý komentář! :-D Ono to s rajskou bude stejně, jako s jinými recepty - každá rodina preferuje ten svůj způsob. ;-) Můj muž, který tohle jídlo rád vařil, zase neměl rád v masové náplni rýží, i když jako přílohu k jiným jídlům rýží běžně jedl a třeba rizoto miloval. Tak jsem to v receptu dodržela, co kdyby to neměl v oblibě i někdo další. Mně fáš s rýží chutná, ale na to je tady receptů dost. ;-) Tak jako vždycky se ukazuje, že lidské chutě jsou různé a tak řeknu (spolu s Pitkinem) "vvvo ttom tto je!" :-D:-D:-D Ať si každý pochutná a uvaří podle svého jazýčku! :yes::-K Dík za komentář a zdravim! :-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: oni jsou fakt provokatér:yes: za mne PŘÍRODNÍ je v případě rajské nezahuštěná, čistá chuť rajčat...moje oblíbené - naplněné papriky ochucenou náplní ( dávám vždycky trochu! nevařené rýže, natáhne tuk z masa a spolehlivě se uvaří při přípravě), do pekáčku nejlépe z jenského skla těsně vedle sebe, zalít passatou rozmíchanou s trochou cukru demerara, solí a pepřem těsně nad úroveň paprik, přiklopit, do trouby na 170 st. cca 40 minut, občas zkontrolovat ev. podlít trochou horké vody...ve výsledku přiměřeně hustého rajčatového sosu ( knédl jako příloha ne, rýže, nebo pro mne jako úchyláka na brkaši právě ta brkaše...)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás sa varia papriky tiež rovno v omáčke, len tá omáčka je sladká. Keď sa varí na slabom plameni, stačí raz za čas pohnúť vareškou paprikami, nie je nutné omáčku veľmi miešať. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    magdalenka: Děkuji za komentář.:-8 Víš, on to není můj recept, to je recept Imríška, Jednou jsem si ho napsala tak, jak to on dělal. Ale tvůj postup je moc šikovný, použiji ho! Díky a zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja najprv plnenu papriku uvarim v cistej zriedenej paradajkovej stave, az potom zasmazim. Z cisto praktickych dovodov-lepsie sa miesa omacka, ak v nej nie su papriky. Tie po uvareni zo stavy vyberiem.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Zase mne pokoušíte ;-):-8 a zkoušíte. Je tím míněno, že omáčka není okořeněná jako klasická rajda, je v ní tedy méně koření a více té přírodní rajčatové chuti. Někdo to tak má rád, někdo zase na rajskou se vším tím kořením, které se běžně dává, nedá dopustit. :-O;-) No a to jsem chtěla rozlišit.;-) Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce"
    No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he :-):-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo