Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 10. 2019 19:12

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 416 kJ / 1 055 kcal
Bílkoviny119,67 g
Tuky31,60 g
Vláknina18,45 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy66,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

6. 12. 2023 15:51

Dnes jsme měli k obědu..přidávám foto:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 10. 2019 10:25

Jana Pá: Já bez rýže,ale dávám navíc 1 vejce a česnek, 1 stroužek. Podle mé tchýně i trošku celerové natě do omáčky!

Jana Pá

9. 10. 2019 10:01

Eja57: Já to také dělám, rýži dávám suchou a ona se opravdu v těch paprikách uvaří a je to :yes:

casino casino

9. 10. 2019 09:22

A to já rád papriky plněné masem + rýže:yes::yes::yes:
Dokonce pozitivně hodnotím kuchtíka, když rýži použije a obyčejnou sekanou si nechá na jindy... ;-)
A protože si tu na nic nehraji, tak přiznávám, že když si chci v časovém presu pošmáknout, tak si na papriku s rajčudou a se "čtyřmi" skáknu do sprostého bufáče u nás na náměstí:-D
A vůbec mi nevadí, že omáčka je z protlaku a z mouky :-8
No, dost možná právě to je ta NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, že :-D:-D:-D

MamlajdaD MamlajdaD

9. 10. 2019 09:11

Eja57: Dík i za tento komentář. Také mám ráda v náplni trochu rýže, ale těch receptů s paprikami plnenými fáší s rýží je tu dost, a jak už jsem psala, najdou se lidé, kteří to nemusí a maji raději náplň bez rýže. ;-):-8 A tak je na každém, jakou náplň si kdo dá. Děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

9. 10. 2019 08:53

Eja57: Dík za komentář, i když není určený přímo mně. Svůj způsob jsi moc pěkně popsala :yes:;-), moc se mi líbí. No vidíš, svůj způsob popsala magdalenka, tejaja i ty, každá máte trochu jiný postup a každý je správný. :-D:yes: to se mi fakt na vaření líbí. Díky a moc zdravím!:-K:-K

Eja57 Eja57

9. 10. 2019 08:53

MamlajdaD: ono není rýže jako rýže - v plněných paprikách...vařenou já vůbec nedávám, ale tak na půl kila mletého maličkou hrstičku syrové rýže, důkladně rukama prohňácat...jen natáhne tuk a není tam skoro znát, zase nedávám vůbec strouhanku

MamlajdaD MamlajdaD

9. 10. 2019 08:40

tejaja (moderátorka): Děkuji za milý komentář! :-D Ono to s rajskou bude stejně, jako s jinými recepty - každá rodina preferuje ten svůj způsob. ;-) Můj muž, který tohle jídlo rád vařil, zase neměl rád v masové náplni rýží, i když jako přílohu k jiným jídlům rýží běžně jedl a třeba rizoto miloval. Tak jsem to v receptu dodržela, co kdyby to neměl v oblibě i někdo další. Mně fáš s rýží chutná, ale na to je tady receptů dost. ;-) Tak jako vždycky se ukazuje, že lidské chutě jsou různé a tak řeknu (spolu s Pitkinem) "vvvo ttom tto je!" :-D:-D:-D Ať si každý pochutná a uvaří podle svého jazýčku! :yes::-K Dík za komentář a zdravim! :-K:-K

Eja57 Eja57

9. 10. 2019 07:17

casino: oni jsou fakt provokatér:yes: za mne PŘÍRODNÍ je v případě rajské nezahuštěná, čistá chuť rajčat...moje oblíbené - naplněné papriky ochucenou náplní ( dávám vždycky trochu! nevařené rýže, natáhne tuk z masa a spolehlivě se uvaří při přípravě), do pekáčku nejlépe z jenského skla těsně vedle sebe, zalít passatou rozmíchanou s trochou cukru demerara, solí a pepřem těsně nad úroveň paprik, přiklopit, do trouby na 170 st. cca 40 minut, občas zkontrolovat ev. podlít trochou horké vody...ve výsledku přiměřeně hustého rajčatového sosu ( knédl jako příloha ne, rýže, nebo pro mne jako úchyláka na brkaši právě ta brkaše...)

tejaja tejaja

9. 10. 2019 06:51

U nás sa varia papriky tiež rovno v omáčke, len tá omáčka je sladká. Keď sa varí na slabom plameni, stačí raz za čas pohnúť vareškou paprikami, nie je nutné omáčku veľmi miešať. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

8. 10. 2019 23:35

magdalenka: Děkuji za komentář.:-8 Víš, on to není můj recept, to je recept Imríška, Jednou jsem si ho napsala tak, jak to on dělal. Ale tvůj postup je moc šikovný, použiji ho! Díky a zdravím!:-K:-K

magdalenka magdalenka

8. 10. 2019 23:22

Ja najprv plnenu papriku uvarim v cistej zriedenej paradajkovej stave, az potom zasmazim. Z cisto praktickych dovodov-lepsie sa miesa omacka, ak v nej nie su papriky. Tie po uvareni zo stavy vyberiem.

MamlajdaD MamlajdaD

8. 10. 2019 21:44

casino: Zase mne pokoušíte ;-):-8 a zkoušíte. Je tím míněno, že omáčka není okořeněná jako klasická rajda, je v ní tedy méně koření a více té přírodní rajčatové chuti. Někdo to tak má rád, někdo zase na rajskou se vším tím kořením, které se běžně dává, nedá dopustit. :-O;-) No a to jsem chtěla rozlišit.;-) Zdravím!:-K:-K

casino casino

8. 10. 2019 21:17

"Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce"
No, a jak vypadá NEPŘÍRODNÍ rajčatová majda, he :-):-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: paprika čerstvá červená, maso mleté míchané, vejce, cibule, sůl, pepř, majoránka, strouhanka, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, cukr, voda

TopRecepty.cz

Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Jj3