

Slaný koláč à la pizza
Suroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1/2 hrnku (čtvrtlitrového) vlažné vody
- 1/2 kostky droždí
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 kávová lžička cukru
- 1 kávová lžička soli
- Na povrch:
- 1 kávová lžička oleje
- rajčatový protlak nebo lisovaná rajčata
- 200 g plátkového sýra
- 200 g krájené šunky
- hrst strouhané mozzarelly
- sušené provensálské bylinky
- sušená bazalka
Postup přípravy receptu
Zaděláme hladké těsto spojením všech surovin, utvoříme z něho bochánek, který pomoučíme a necháme cca 1/2 hodiny v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 200 st. Plech cca 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem.
Těsto na pečícím papíře vyválíme po celé ploše, potřeme olejem, protlak nebo rajčata obrácenou lžící rozetřeme po celé ploše. Poklademe plátky sýra, šunky a posypeme strouhanou mozzarellou. Povrch ochutíme bylinkami.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 - 20 minut. Koláč nakrájíme a podáváme teplý nebo studený, v obou případech je dobrý.
Poznámka od kuchařky
Pokud nebudu koláč servírovat s příborem, šunku před poskládáním na sýrovou vrstvu pokrájím, aby při ukousnutí sousta plátek šunky s koláče nesklouzl.
Po upečení můžeme povrch posypat olivami, krájeným ananasem - podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slaný koláč à la pizza
K receptu nejsou žádné komentáře.