Pikantní kapr

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Doba přípravy: 20 min 1 porce Ryby 2 názory

Suroviny

5 porce kapra
40 g rajčatového protlaku
1/2 cibule
1 větší kyselá okurka
červená paprika
1 feferonka
olej
citronová šťáva
sůl
4 stroužky česneku
mletý pepř
sladká mletá paprika
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem.

  2. Kapra opečeme na mírném ohni z obou stran.

  3. Dáme na talíř a na stejném oleji opečeme půlkolečka cibule a zalijeme několika lžicemi vody. Vmícháme rajský protlak, okurky, kapii a feferonky. Krátce podusíme a nalijeme na kapra.

  4. Necháme proležet několik hodin v lednici a podáváme chlazené s pečivem.

Poznámka

Zdroj: Kuchařka snadno, lehce, zdravě

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kapr

Tématické fráze: kapr na ohni kapr recepty recepty z kapra kapr top recepty recept na pikantního kapra kapr zdravě recepty na kapra ryby na ohni recept na kapra ryba na ohni recepty kapr na ohni kapr v kuchyni nejlepší top recepty kapr recept pikanrní kapr top recepty kapr top recepty,kapr recepty na pikantního kapra recepty kapr recepty kapr naohni recepty kapr-pikant

Zapomněl/a jsem heslo