

Pikantní kapr
Suroviny 1 porce
- 5 porce kapra
- 40 g rajčatového protlaku
- 1/2 cibule
- 1 větší kyselá okurka
- červená paprika
- 1 feferonka
- olej
- citronová šťáva
- sůl
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř
- sladká mletá paprika
Postup přípravy receptu
Kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem.
Kapra opečeme na mírném ohni z obou stran.
Dáme na talíř a na stejném oleji opečeme půlkolečka cibule a zalijeme několika lžicemi vody. Vmícháme rajský protlak, okurky, kapii a feferonky. Krátce podusíme a nalijeme na kapra.
Necháme proležet několik hodin v lednici a podáváme chlazené s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka snadno, lehce, zdravě