Pikantní kapr

Ryby Doba přípravy: 20 min 2 názory

Ryby Doba přípravy: 20 min 2 názory

Suroviny 1 porce

5 porce kapra
40 g rajčatového protlaku
1/2 cibule
1 větší kyselá okurka
červená paprika
1 feferonka
olej
citronová šťáva
sůl
4 stroužky česneku
mletý pepř
sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem.

  2. Kapra opečeme na mírném ohni z obou stran.

  3. Dáme na talíř a na stejném oleji opečeme půlkolečka cibule a zalijeme několika lžicemi vody. Vmícháme rajský protlak, okurky, kapii a feferonky. Krátce podusíme a nalijeme na kapra.

  4. Necháme proležet několik hodin v lednici a podáváme chlazené s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kuchařka snadno, lehce, zdravě

Komentáře k receptu Pikantní kapr

Tématické fráze: kapr na ohni kapr recepty recepty z kapra kapr recept kapr top recepty recept na pikantního kapra recept na kapra kapr zdravě recepty na kapra ryby na ohni ryba na ohni top recepty kapr recepty kapr na ohni kapr v kuchyni nejlepší top recepty pikanrní kapr top recepty,kapr recepty na pikantního kapra recepty kapr recepty kapr naohni recepty kapr-pikant