Pikantní kapr

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Doba přípravy: 20 min 1 porce Ryby 2 názory

Suroviny

5 porce kapra
40 g rajčatového protlaku
1/2 cibule
1 větší kyselá okurka
červená paprika
1 feferonka
olej
citronová šťáva
sůl
4 stroužky česneku
mletý pepř
sladká mletá paprika
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli proležet, pak osušíme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme paprikou a pepřem.

  2. Kapra opečeme na mírném ohni z obou stran.

  3. Dáme na talíř a na stejném oleji opečeme půlkolečka cibule a zalijeme několika lžicemi vody. Vmícháme rajský protlak, okurky, kapii a feferonky. Krátce podusíme a nalijeme na kapra.

  4. Necháme proležet několik hodin v lednici a podáváme chlazené s pečivem.

Poznámka

Zdroj: Kuchařka snadno, lehce, zdravě

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pikantní kapr

Tématické fráze: kapr na ohni kapr recepty recepty z kapra recept na pikantního kapra kapr zdravě recepty na kapra ryby na ohni recept na kapra ryba na ohni recepty kapr na ohni top recepty,kapr kapr top recepty recepty na pikantního kapra recepty kapr recepty kapr naohni kapr recept recepty kapr-pikant kapr zdravé recepty recept kapr, protlak paprika feferonka

Zapomněl/a jsem heslo