Koule z mletého krůtího masa
Recept ještě nebyl hodnocenMleté krůtí maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek podle chuti, vajíčko a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a uděláme koule. Na másle zpěníme cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté krůtí maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek podle chuti, vajíčko a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a uděláme koule. Na másle zpěníme cibuli,…
Provensálská vepřová kýta je poctivé jídlo s výraznou chutí a snadnou přípravou. Maso se pomalu dusí s cibulí, česnekem, rajčaty a voňavým kořením, dokud není krásně…
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme nadrobno nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájený luncheon meat. Osmahneme, přidáme koření (sůl…
Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví (nastrouhanou nahrubo) na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku a promícháme, podlijeme…
Špagety podávané se směsí rajčat vás nikdy neomrzí. Přidáte-li k nim uzené tofu a cuketu a dochutíte česnekem a bazalkou, chuť tohoto pokrmu vám připomene Itálii.…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Nejdřív připravíme omáčku: Nadrobno krájenou cibulku zpěníme, přidáme krájená rajčata a drcený česnek, ochutíme a necháme vydusit vodu.Na hluboký plech položíme pečící…
Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme…
Maso osolíme, opepříme. Mrkev očistíme a postrouháme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej a mrkev s cibulí a česnekem na ní osmažíme. Do pánve…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso. Až bude maso orestované, okořeníme sladkou paprikou, bazalkou, solí, česnekem a přidáme loupaná rajčata. Chvíli dusíme a…
Pro dny, kdy není moc času na přípravu jídla, jsou ideální podobné recepty jako pomalu pečené kuřecí paličky. Jen vše dáte do pekáčku, zapnete troubu a přijdete až po…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujeme cca 10 min, poslední 2 minuty i s prolisovaným česnekem.Poté…
Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním…
V hrnci na troše olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového…
Zapečené těstoviny milují nejen děti, ale i dospělí. Příprava je velice snadná, postačí pouze připravit rajčatovou směs z mletého krůtího masa, uvařit těstoviny,…
Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Parmigiana, je klasický italský pokrm, který spojuje jemně smažené plátky lilku s bohatou rajčatovou omáčkou, voňavou bazalkou a rozpuštěným sýrem. Parmigiana se často…
Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky, pak přidáme česnek.Mleté maso usmažíme do zlatova, přidáme plechovku rajčat, okořeníme a vaříme cca 15 minut.Já na…
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Cannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Lehké lasagne z plátků cukety, vrstvené masovou omáčkou a sýrem. Cuketa slouží jako zdravá náhražka těstovin. Výborně propojí bohatou chuť masa s rajčatovou omáčkou,…