Boloňská omáčka s mrkví

kuhnice Kuchařka: kuhnice

Těstoviny 7 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 velké mrkve
6 rajčat
400 g loupaných rajčat v plechovce
oregano
bazalka
sůl
pepř
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na jemno, mrkve a rajčata na kousky.
    Na hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli a mrkev a restujeme do zezlátnutí cibule. Přidáme maso a restujeme, až se zatáhne. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, oregano a bazalku a promícháme.

  2. Přidáme plechovku rajčat i pokrájená rajčata a dusíme cca 20 min.
    Podáváme k těstovinám, posypané sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňská omáčka s mrkví

  • Mikako Mikako

    Nazvala bych to jinak a nikdo nebude mít problém. Boloňská to opravdu není...

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    kuhnice: Pokud se inspirujete jen recepty z ceskych zdroju, mate pravdu, je to totalni maler, co recept, to osobni pojeti.
    Nastesti jsou zde i "osviceni hrdinove", kteri si o tomto tradicnim italskem ragu neco precetli, poucili se a to bych doporucila i Vam ;-)

    Odpovědět

  • kuhnice kuhnice(autorka receptu)

    Tak se tedy moc omlouvám, že něco dělám jinak. Nechtěla jsem nikoho pohoršit :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    kuhnice: To se právě mýlíte. Suroviny a postup jsou dané. Tak jako třeba na vepřový řízek.

    Odpovědět

  • kuhnice kuhnice(autorka receptu)

    Co člověk, to boloňská, dámy. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...a víno a varíme dlho...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nerozumím. Boloňská omáčka má svoji recepturu, v které je samozřejmě mrkev součástí. Takže je to boloňská s mrkví navíc nebo jak? A kde je řapíkatý celer, který je taktéž součástí receptury?

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka na těstoviny s mrkví

Zapomněl/a jsem heslo