Kytice v melounové váze
Recept ještě nebyl hodnocenMeloun vyřežeme dle fantazie - vydlabeme vnitřek - do dutiny střídavě poklademe šunku, sýr a Herkules, asi tak 1cm pod nejsponější okraj. Pak už skládáme samotnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Meloun vyřežeme dle fantazie - vydlabeme vnitřek - do dutiny střídavě poklademe šunku, sýr a Herkules, asi tak 1cm pod nejsponější okraj. Pak už skládáme samotnou…
Kuřecí prsa, očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné nudličky (opravdu jemné, kdo si netroufá, tak ať mrkev nastrouhá na struhadle), přidáme Lučinu, osolíme…
Nejprve v menším hrnci v osolené vodě uvaříme kuřecí prsa. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý a pomalu vaříme, až jsou prsa měkká. Uvařená prsa vyjmeme,…
Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme…
Jablko a reďkovku očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Pridáme ostatné suroviny, premiešame, necháme v chlade odstáť.
Kuřecí špalíky osolíme a podusíme v zeleninovém vývaru do měkka.Semolinové těstoviny uvaříme podle návodu.Na lžičce olivového oleje osmahneme nakrájenou zeleninu v…
Mleté maso ochutíme solí a pepřem, rozdělíme ho na 8-10 porcí. Naporcujeme i sýr. Maso v dlani lehce rozmáčkneme, položíme na něj porci sýra, uzavřeme a zakulatíme.…
Z mouky, vody a octa vyválíme těsto a necháme chvili odpočinout v lednici. Pak si nakrájíme úzké pásky a klademe je přes zapékací misku obrácenou dnem vzhůru, na kterou…
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.Do misky dáme nakrájenou ředkev, nakrájený pomeranč, hummus a vše smícháme dohromady.K této umíchané směsi přidáme scezené…
Jeden ananas rozřízneme podélně tak,aby nám zůstaly zelené listy. Ananas mírně vydlabeme. Z druhého ukrojíme dva silnější kulaté plátky-to budou kolečka,která…
Rýži připravíme dle návodu, přidáme octový nálev a necháme vychladnout. Maki sushi: Na bambusovou podložku dáme mořskou řasu, kterou poklademe s centimetrovým…
Zeleninu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Mierne posolíme, pridáme rascu a korenie, pokvapkáme octom - citrónom a olejom, pridáme trochu cukru.Premiešame a…
Cibulová omáčka se žampióny: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme sekanou cibuli, na kolečka či plátky pokrájenou mrkev, ředkev a žampióny. Za stálého míchání podusíme…
Mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky nožem nebo je připravíme spiralizérem, mandolínou, zubatou škrabkou. Zeleninu dáme do mísy, přidáme 1 lžičku soli a…
Pstruží maso je delikátní, jemné a lehce stravitelné. Úpravu chce rychlou, abyste si mohli vychutnat jeho skvělou chuť. Zde s překvapivě jednoduchým cuketovým salátem.…
Syr nahrubo nastrúhame, rozdelíme na 4 časti. Panvicu na sucho zohrejeme, do stredu nasypeme nastrúhaný syr - jednu štvrtinu, rozprestrieme. Syr sa začne topiť, bublať,…
Filety z aljašské tresky připravíte za pár minut. Ochuťte je rafinovaně směsí z olivového oleje a šťávy z více druhů citrusů, navíc přidejte lehounkou zeleninovou oblohu…
Maso nakrájíme na tenké menší plátky.Do misky dáme vejce, škrob, koření a prošleháme. Maso vložíme do směsi, promícháme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.…
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s…
Bánh mì je taková vietnamská variace na plněnou bagetu. Ve vietnamských bistrech ji můžete najít v různých provedeních. V tomto receptu je bageta naplněná marinovaným…