Polévka z bílé ředkve s trhaným kuřecím masem a libečkovým pestem

kafu.p Kuchařka: kafu.p

Doba přípravy: 30 minut 10 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

1 bílá ředkev
2 cibule
2 stroužky česneku
2 velké brambory
2 kuřecí prsa
1,5 l vývaru z kuřete
koření do vývaru: sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř
100 ml smetany
olivový olej
drcený kmín
sůl
chia semínka k podávání
Pesto:
libeček
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v menším hrnci v osolené vodě uvaříme kuřecí prsa. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý a pamalu vaříme, až jsou prsa měkká. Když jsou uvařená, vyjmeme je, vyndáme koření a vývar schováme do polévky.
    Pesto si připravíme tak, že mixneme libeček a olivový olej a trošku osolíme.

    Ředkev, cibuli, česnek a brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, dáme zesklovatit cibuli, přidáme česnek, ředkev a brambory a krátce orestujeme. Zasypeme trochou drceného kmínu a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí.

  2. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a chvíli prohřejeme. Servírujeme na talíř s natrhaným masem, pestem z libečku a posypeme chia semínky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z bílé ředkve s trhaným kuřecím masem a libečkovým pestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo