Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 12 názorů

Suroviny

Jablka
skořicový cukr
rozinky
naložené v rumu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka - nejlépe Jonagold - nastrouháme na hrubším struhadle a velmi mírně posypeme skořicovým cukrem.

  2. Tak na 5 jablek potřebujeme asi 1/4 sáčku.

    Na koláče nebo do buchet pak přidáme rozinky které jsme přes noc naložili do rumu.

Poznámka

Já používám Zlaté rozinky (kalifornské), jsou sice dražší, ale chuťově nesrovnatelné lepší. Trvale je mám napěchované ve skleničce zalité rumem a tak je mám vždy při ruce.

Možná se vám bude zdát, že to ani není žádný recept. Je to jen velmi dobré zpestření tohoto podzimního využití jablek. Jednak ty nejlepší věci bývají většinou nejjednodušší a pak jsem chtěla zkompletovat svoje recepty náplní. Výhodou této náplně je, že si uděláte jen tolik náplně, kolik potřebujete a nezbyde vám.

Lze využít jakákoliv kyselejší jablka, pokud jsou příliš sladká, můžeme je pokapat citronovou šťávou, případně dochutit. Pokud je musíte kupovat, zkuste Jonagold.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-Ksuper tip..

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Hello, děkuji. Podobné koláče dělám a dám tedy na tebe: Tentokrát je zkusím udělat ze syrových jablek, máš pravdu, nejdřív ochutnat a pak soudit. :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Pajájo promiň. :-8 Dneska mi hrozně blbne internet, než jsem napsala ten komentář, tak jsem se musela 3x znovu přihlásit, protože mi 3x vypadlo připojení. Díky za pochopení :-S

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Hello, Papája je ve skutečnosti Pajaja:-!

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Papájo, nevím, která ta náplň je lepší. Já už jsem sem dávala http://www.toprecepty.cz/recept/4731-napln-do-kola... ale tohle je zase něco úplně jiného. A těsto pod náplní nezvlhne. Já si strouhám jablka až v momentě, kdy už mám koláče na plechu připravené, tak jsou v troubě dříve, než stačí šťávu pustit a něco se při pečení a chadnutí vypaří. Vždyť ochutnejte, až budete koláče dělat, zkuste si jedno jablko nastrouhat a udělat si jich pár s touto náplní.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Já nevím, ale ze syrových jablek, myslím, že z povařených je to lepší. :-/

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p buchty s jablkovou náplní nám dělávala už babička:-p:-p:yes:
    Já ty jablíčka ještě podusím trochu na másle a přidávám i ořechy, do buchet je to mňamka+:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Hello:yes::yes: (Nezvlhne to těsto pod jablíčky? Přece jen pouští šťávu...)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Hello,přesně tak.:yes: Zlaté rozinky jsou na pečení výborné.Jsou kyselejší než normální a tak v jablkách vyniknou.Já přebytek jablek zarexuji,hlavně padavčata.Jen tak nastrouhané s trochou kyseliny citronové.Pak se krásně hodí ,když jsou jablka drahá a nebo se spěchá.Koláček si nabídnu,jsou k nakousnutí.:yes::-)

    Odpovědět

  • variel variel

    Mám ráda ty velké koláče:-) Tady v Čechách, kde jsem se ze Slezska přestěhovala dělají takové malinké bobky:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Je to fajn nápad a dobrá rada+3:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: dobrý nápad.

    Odpovědět

Tématické fráze: ořechová náplň do koláčů jablkove kolace a buchty jablková nápln do koláču jablka do buchet buchty a koláče z jablek jablková nápln do buchet naložená jablka jak využít jablka náplň z jablek co s prebytkem jablek recept koláč buchta jablka přebytek jablek jablka do koláčů využití jablek buchty z jablek sýrové koláče jablka využití koláče a buchty z jablek koláče z jablek sýrová buchta