

Hruškový nákyp
Suroviny 4 porce
- 300 g kulatozrnné rýže
- 1 l mléka
- 100 g cukru
- 4-5 vajec
- 1/4 lžičky mleté skořice
- asi 80 g másla
- 2 lžíce rumu
- hrst ořechů
- rozinky
- vanilkový lusk
- 3 hrušky
Postup přípravy receptu
Do mléka dáme vnitřek vanilkového lusku nebo celý lusk, osolíme a přidáme rýži, uvaříme. Lusk vyjmeme. Žloutky ušleháme s cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem a rumem. Směs vlijeme do rýže.
Přidáme oloupané a nakrájené hrušky, nasekané ořechy a rozinky, nejlépe namočené v rumu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Misky vymažeme máslem a naplníme nákypem. Zapečeme.
Před podáváním pocukrujeme a můžeme polít sirupem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškový nákyp
-
casino: Děkuji za upozornění, já to dávám od oka , tak jsem to napsala asi špatně. Dopsala jsem k receptu opravu.
-
Tady je něco blbě v receptu, nebo je to blbě napsáno ááá nééébo blbě chápu
No, zkuste doměkka uvařit 300g rýže v 1/2 litru mléka
(Na 300g rýže dávám minimálně1 litr mléka)