Hruškový nákyp

Sladká jídla Doba přípravy: asi 50 minut 2 názory

Sladká jídla Doba přípravy: asi 50 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

300 g kulatozrnné rýže
1 l mléka
100 g cukru
4-5 vajec
1/4 lžičky mleté skořice
asi 80 g másla
2 lžíce rumu
hrst ořechů
rozinky
vanilkový lusk
3 hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka dáme vnitřek vanilkového lusku nebo celý lusk, osolíme a přidáme rýži, uvaříme. Lusk vyjmeme. Žloutky ušleháme s cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem a rumem. Směs vlijeme do rýže.

  2. Přidáme oloupané a nakrájené hrušky, nasekané ořechy a rozinky, nejlépe namočené v rumu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Misky vymažeme máslem a naplníme nákypem. Zapečeme.

  3. Před podáváním pocukrujeme a můžeme polít sirupem.

Komentáře k receptu Hruškový nákyp

  • RubyRom RubyRom(autor receptu)

    casino: Děkuji za upozornění, já to dávám od oka , tak jsem to napsala asi špatně. Dopsala jsem k receptu opravu. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Tady je něco blbě v receptu, nebo je to blbě napsáno ááá nééébo blbě chápu :-p
    No, zkuste doměkka uvařit 300g rýže v 1/2 litru mléka :-O
    (Na 300g rýže dávám minimálně :-!1 litr mléka)

    Odpovědět

Tématické fráze: hruškový nákyp nakyp s hruškou hruskovy/jablkovy\nakyp jáhlový nákyp s hruškou recept hruškový nákyp s tvarohem nákyp hruška