Povidláčky s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr s olejem JUST vyšlehat do pěny, přidat olej, Rum a podmáslí. Do tekuté směsi zamíchat mouku s pr.do peč a xantanem, nakonec zamíchat…
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Trochu promícháme a…
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Trochu promícháme a…
Suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata 4 placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou…
Dýni zbavenou semínek nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme na hladkou hmotu.Vejce s cukrem a medem dobře prošleháme, přidáme rozpuštěné…
Smícháme všechny suroviny na těsto a namačkáme ho rovnoměrně do vyššího pekáčku vymazaného máslem. Těsto přelijeme náplní, která vznikne smícháním všech ingrediencí …
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do menšího pekáčku vymazaného a vysypaného moukou. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. …
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do menšího pekáčku vymazaného a vysypaného moukou. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. …
Sušené brusinky dejte spolu s rumem do malého rendlíčku a přiveďte k varu a ihned odstavte. Zakryjte nádobu pokličkou/talířkem a nechte odstát alespoň hodinu (ale i déle…
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Mezitím na struhadle nastrouháme oloupaná jablíčka. Hrubost záleží na vašem vkusu. Pokud budete strouhat na jemno (jako sýr)…
Do mísy dáme žloutky, změklé máslo nakrájené na kostičky, krupicový cukr, vanilkový cukr a rum. Šleháme tak dlouho, až směs zbělá. Zatímco se šlehá směs, ručním šlehačem…
Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu prechladnúť a vmiešame do nej tvaroh. Hmotu necháme veľmi dobre vychladnúť v chladničke.Z hmoty…
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou, citronovou kůrou a rumem. Vše odstavíme na teplé místo, zakryjeme utěrkou a…
Máslo necháme povolit. Z mouky, másla, cukru, nastrouhaných oříšků, vanilkového cukru, rumu a žloutku vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180 °C do zlatova.Slepujeme…
V polovině vlahého mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme se lžicí cukru a mouky a promícháme na řidší kvásek, který necháme nakynout.Suroviny na makovou náplň svaříme a…
V polovině vlahého mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme se lžicí cukru a mouky a promícháme na řidší kvásek, který necháme nakynout.Suroviny na makovou náplň svaříme a…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Pak těsto vlijeme do menšího pekáčku, který vyložíme pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby…
Vsechny suroviny smichame do hromady v řidke těsto (jako na livance).Nalijete do tukem vytrene a strouhankou vysipane formy.Vložime do predem vyhřate trouby a peceme…
Rumové perníčky drobně nakrájejte, pokapejte rumem, přidejte vlašské ořechy, švestková povidla a prohněťte v hmotu. Z hmoty utvořte kuličky a obalte je v čokoládové…
Na korpus ušleháme vejce, olej a cukr, a vmícháme sypké suroviny, pak vše dobře prošleháme. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (použila jsem průměr 25 cm).Dáme…
Piškot : Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 min na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Šumavská topinka podle Pepy Nemravy: S česnekem a krémovými vejci je dokonalá, radí účastník MasterChef Česko
Co říká oblíbený pokrm o vaší povaze? Masožrouti mají respekt okolí, zmrzlináři si hýčkají vnitřní dítě