Kofila řezy
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale jejich dokonalá chuť za to stojí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 069 kJ / 4 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,99 g |
Tuky | 150,65 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,27 g |
Sacharidy | 584,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Z vajíček na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s polovinou cukru z odměřeného množství.
Krok 3: Poté 4 minuty šleháme žloutky se zbylým cukrem. Ke žloutkům přidáme olej a pomalých částech postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec přidáme bílky. Opatrně promícháme a poté nalijeme na plech.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme nejprve na 180 °C 10 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 6: Nalámané tyčinky Kofila, vejce a cukr šleháme nad parou 20 minut.
Krok 7: Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
Krok 8: Vychlazený korpus pokapeme rumem, poklademe rozříznutými banány a navrch rozetřeme krém.
Krok 9: Šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Navrstvíme na povrch řezů (část necháme na dozdobení).
Krok 10: Můžeme ozdobit cukrářskou kartou. Povrch ozdobíme zbytkem šlehačky a dle představivosti.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Moje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
kofila,
řezy s kofilou,
výborné řezy na plech,
soutěž kofila 2015,
kofila krém,
krem kofila,
kofila.cz,
kofila.cz soutěž,
kofila řez,
moučník s banánem a kofilou,
výborné sváteční řezy,
kofila.cz soutěž 2018,
krém s kofilou,
kofila recept,
kofila buchta,
kofila recepty,
domaci kofila,
kofila soutěž,
kofila soutěž 2018
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
olej,
banán,
rum,
tyčinky,
vejce,
cukr,
máslo,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
zdobení
Komentáře (29)
nemám! Hlodajú ma pochybnosti!
Ostatne, všetci zabúdame na jedno - pohyb. Neškodí tuk, neškodí maslo, pokiaľ tú energiu zo seba vydám pohybom.