Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 250 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Ma'alubi, známá také jako "obrácený hrnec," je tradiční blízkovýchodní pokrm, který spojuje jemné kuřecí maso s opečeným lilkem a voňavou rýží. Tento jedinečný recept,…
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek, kari pastu a necháme zesklovatět - kari pasta krásně zavoní. Přidáme dýni nakrájenou na kostky (hokaido nemusíme…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.Na pánev a nebo ještě lépe do…
V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou…
Kuřecí řízky omyjeme,pokrájíme na menší medailonky a každý osolíme, opepříme a vtlačíme do něj nadrobno pokrájený tymián.Plátky obalíme v hladké mouce a na másle…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Nachystáme si velikou, hlubokou pánev s poklicí. Kuřecí špalíčky prudce osmahneme na olivovém oleji. Poté špalíčky dáme stranou a na oleji necháme zesklovatět cibuli a…
Dýni nakrájejte na kostky, v míse promíchejte s trochou olivového oleje a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte doměkka…
Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme šafrán, na kostky pokrájenou dýni, červenou čočku, na kostky pokrájenou mrkev a chvíli restujeme.Zalijeme vývarem, přisypeme…
Kuřecí prsíčka se sýrem a těstovinami, jsou lahodným spojením šťavnatého masa, krémové sýrové omáčky a jemných těstovin. Snadná příprava a intenzivní chuť zaručí, že si…
Vychutnejte si vůni a chuť indické kuchyně s tímto voňavým tandoori kuřetem, které je marinované dvakrát – nejdříve v citronu, soli a šafránové vodě, poté v jogurtové…
Nejprve uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře, pak přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. …
Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé…
Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým…
Tapiokové perličky propláchneme a namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody (lze i přes noc). Namáčecí vodu slijeme, tapioku přendáme do silnostěnného hrnce, zalijeme…