Jehněčí špíz

Suroviny

500 g jehněčího masa
1 cibule
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sumah
4 lžíce jogurtu
sůl
olej
1 lžička papriky
¼ lžičky mletého šafránu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne.
    Potom mäso napichujeme na ihly.

  2. Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
    Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple.

  3. Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame.

  4. Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Komentáře k receptu Jehněčí špíz

  • Dajda Dajda

    tejaja: Díky za odpověď, Terezko. Velikonoce se blíží a v našem mrazáku přebývá kousek jehněčí kýty, tak jsi mě hezky inspirovala. :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dajda: :-) Dá sa, ja som mala práve kýtu. Dopekať netreba, len musíš narezať mäso na malé kocky, menšie, ako keď používaš bravčové alebo hydinové mäso. Díky za dotaz, doplním to do receptu. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Miluju jehněčí, ale ještě nikdy jsem ho nedělala jako minutku. Dá se tento špíz připravit z jehněčí kýty? Není třeba dopéci maso v troubě?

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí špíz jehněčí špízy jehněčí ražniči jehneci na špízy špíz z jehněčí kyty jehněčí špíz recept špízy z jehněčího jehněčí špízy recepty spizy z jehněčí jeneci špízy recept z mletého jehněčího masa recepty ražníčí z jehněte spizy jehneci jehněčí špízy recept špíz z jehněčí z kýty jehněčí mleté top recepty ražničí s jehněčího raznici s jehněčí recept na jehněčí špízy spizy z jehneci kyty