Šneky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenNejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 31,00 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 28,00 g |
–– mononenasycené | 7,00 g |
–– polynenasycené | 21,00 g |
––– omega 3 | 16,00 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Netradiční obměna klasických muffinů, neboli malých dortíků. Tentokrát ale slaná varianta, se sýrem, olivami, šunkou a bylinkami. Skvěle se hodí na svačinu, večeři, nebo…
Co byste řekli na nadýchané tyčinky plné kvalitních uzenin, čerstvého sýru a lehkého pizza koření? Zní to skvěle? Ano, ať se chystáte na oslavu nebo čekáte návštěvu,…
Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři. Výhodou na pohled…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi.…
Zdravé a přesto výborné, takové jsou domácí sušenky z ovesných vloček. Přípravu zvládnete hravě s dětskými pomocníčky. Potěší, když máte chuť na něco sladkého, navíc…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Chléb z červené čočky se nabízí jako zajímavá alternativa ke klasickému pečivu. Těsto na chléb, který je zcela bez mouky, je má v základu předem namočenou červenou čočku…
Lněné semínko si umelu v tříštivém kávomlýnku.Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20…
Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na jemno, sůl, kmín, semínka,…
O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto,…
Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit sádlo.Do vykynutého…
Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Není nad čerstvě upečený, krásně křupavý, kváskový chléb, připravený v pohodlí domácí kuchyně. Tmavý chléb z žitné mouky je plný semínek a jeho pečlivá příprava vám…