Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínka lněná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tyto placičky jsou ideální jako lehký hlavní chod, příloha nebo originální svačina. Příprava je jednoduchá a rychlá. Výsledkem jsou křupavé a voňavé placičky, bohaté na…

Susa

40 min

Superčokoládové brownies

Superčokoládové brownies

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte…

Lněné bulky bez mouky

Lněné bulky bez mouky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V misce smícháme všechny ingredience. Těsto přendáme do zapékací nádoby a necháme chvíli odstát. Pečeme 20 minut na 180 stupňů. Po upečení vyklopíme a necháme…

Ovesná kaše se zázvorem

Ovesná kaše se zázvorem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vločky s mlékem svaříme do zhoustnutí.Vychladlou kaši osladíme, přidáme nakrájené datle, skořici, zázvor, ořechy a semínka.Vše promícháme a podáváme s mandarinkou a…

Zdravá kokosová roláda

Zdravá kokosová roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.Mezi…

KaBou

10 min

Lněné sádlové rohlíky

Lněné sádlové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…

Lněné sádlové rohlíky

Lněné sádlové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…

Květákové kari

Květákové kari

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Na oleji si zpěníme cibulku nakrájenou na tenké měsíčky. Přidáme oloupaný a nakrájený zázvor a na tenké plátky nakrájený česnek. Krátce orestujeme, přidáme květák…

Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Cizrna je luštěnina, bohatá na železo, zdravé tuky, vlákninu a má zajímavou jemně oříškovou chuť, Z cizrny můžete připravit zdravou pomazánku výborné chuti, které se…

eurka

80 min

Sýrovo-slaninové listování

Sýrovo-slaninové listování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Malé čtverečky z listového těsta můžete naplnit dle chuti. Třeba zrovna šunkou, slaninou a směsicí čerstvých sýrů a bylinek. Vznikne originální slané mlsání, které…

danielle72

45 min

Tofu cheesecake

Tofu cheesecake

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu …

Pohankové krekry

Pohankové krekry

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části.Z obou…

Lněný chléb se sezamem

Lněný chléb se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Dáme do pekárny nejdříve tekuté pak sypké, nakonec rozdrobené droždí,semínka přidáme po zvukovém signálu. Peču na klasický základní program na velikost 1000g, opečení…

LLilaa

180 min

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…

recepty73

120 min

Bezlepkový andělský perník

Bezlepkový andělský perník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…

Světlé bagetky se syrovátkou

Světlé bagetky se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…

1 2 3 4 5 15