Jahodový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenVařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody.Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme…
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Jak obyčejné švestky proměnit v něco výjimečného? Tato marmeláda se skořicí, badyánem a kapkou rumu je to pravé. Švestky povaříte s kořením, vmícháte cukr, citron a…
Pomalý hrnec vaří za nás. Díky moderním technologiím už nemusíme stát u plotny a můžeme využít čas jinak. Takto upravené papriky mají pozitivní účinky na naše zdraví a…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Využijte bohatou úrodu rajčat naplno a připravte si domácí kečup plný chuti a bez zbytečných konzervantů. Díky kombinaci zeleniny, ovoce a voňavého koření vznikne skvělá…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Šťavnaté kuřecí maso s voňavým přelivem ze švestek, rajčete a koření nabízí nečekaně lahodné spojení sladké a pikantní chuti. Rychlý recept, který promění běžné suroviny…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho…
Po dobrém obědě je potřeba kousek něčeho dobrého na zub. Šátečky z kynutého těsta se sladkou, skořicí provoněnou jablečnou náplní budou to pravé. Připravit je není…
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Vánoční dýňový džem má plnou, sladce kořeněnou chuť. Dýně se navíc před uvařením marinuje přes noc v pomerančovém džusu. Džem se bude skvěle hodit nejen k vaší domácí…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Snad nejoblíbenější dětská polévka, rajčatová s domácími nudlemi. Zeleninový základ dává polévce skvělou chuť a domácí nudle se k ní skvěle hodí. Vaše děti budou z…
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…