Teplý kompot
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív si dáme vařit suš. švestky, po chvíli přidáme zbytek a vaříme. Ochutnáme, jak je to měkké, a teplé podáváme jako přílohu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív si dáme vařit suš. švestky, po chvíli přidáme zbytek a vaříme. Ochutnáme, jak je to měkké, a teplé podáváme jako přílohu.
Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části. Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut. Vyndáme…
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu, vejce, med a rozpuštěné máslo. Vše společně rozmixujte. Jde o to,…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Snad nejoblíbenější dětská polévka, rajčatová s domácími nudlemi. Zeleninový základ dává polévce skvělou chuť a domácí nudle se k ní skvěle hodí. Vaše děti budou z…
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek…
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S…
Sladký hřejivý nápoj z jablečného džusu, který krásně voní po skořici a hřebíčku. Je ideální na zahřátí v chladných dnech a potěší děti i dospělé jako nealkoholická…
Dýňový kompot s ananasovým sirupem krásně voní a ještě lépe chutná. Jde o ideální způsob, jak zpracovat větší množství dýně. Tato podzimní pochoutka vám při každém…
Potěšte svou rodinu poctivým obědem v podobě měkkého pečeného masa s cibulovou omáčkou zjemněnou smetanou. Maso prošpikujeme, zatáhneme na pánvi a poté pečeme na…
Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup,…
Prakticky celým podzimem nás provází recepty s dýní a jablky. A v tomto tomu není jinak. Kombinace oranžové dýně a šťavnatých jablíček nám vydá chutný kompot. Ten…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Jen málokdo odolá poctivé plněné paprice s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Když se navíc jedná o recept prověřený mistry kuchaři, není potřeba se obávat neúspěchu.…
Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se…
Do hrnce nalijeme pomerančovou i citrónovou šťávu, oba džusy, vodu a vše přivedeme k varu. Pro chuť můžeme přidat skořici.Jakmile směs začne vařit, ochutíme ji…
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú…
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
Když začne sychravé počasí, je čas se zahřát nejen pod dekou, ale také vhodným teplým nápojem. Tím se může stát toto jablečné zahřátí. Kousky jablíček povaříme s kořením…