Kořeněný nealko punč
Recept ještě nebyl hodnocenSáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Horký jablečný nápoj je ideální způsob jak nahradit punč nebo čaj pro zahřátí v chladných dnech. Jablečný voňavý drink se skořicí a hřebíčkem provoní celý domov a navodí…
Pomerančový džem je všestranný a osvěžující doplněk, který se skvěle hodí nejen na snídaňové toasty nebo pečivo, ale i jako sladká ingredience do dezertů, koláčů či…
Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části. Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut. Vyndáme…
Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme lžíci cukru a po rozpuštění přidáme zelí nakrouhané na nudličky a nahrubo nastrouhané jablko.Podlijeme…
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit…
Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody.Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Snad nejoblíbenější dětská polévka, rajčatová s domácími nudlemi. Zeleninový základ dává polévce skvělou chuť a domácí nudle se k ní skvěle hodí. Vaše děti budou z…
Horký nápoj z hruškového džusu je jemně sladký a dokonale voňavý. Vylepšit ho můžete medem a kapkou citronu. Hodí se pro chladné dny, kdy máte chuť na nějakou dobrou…
Šípková omáčka neodmyslitelně patří ke zvěřině. Ať už se srnčím nebo kančím masem, v tomto díle extrakurzu s Petrem Hajným se naučíme, jak šípkovou omáčku správně…
Dorazí-li opravdu podzimní počasí s plískanicemi, deštěm, zimou a vlezlou sychravinou, přichází ideální doba pro přípravu teplých nápojů. A klidně i s trochou alkoholu,…
Rychlovka, kterou milují zvláště děti. Je to obdoba sladkých knedlíků, jen daleko jednodušší. Navíc suroviny na toto jídlo má většinou každý doma a přípravu zvládnou i…
Na zimu je velice dobré si udělat zásoby vitamínu C, kterého jsou šípky plné a jsou dám velice snadno dostupné. Do slivovice nebo jiné oblíbené pálenky naložíme šípky s…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…