Mrkvová buchta z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou…
Třešně zavařené s cukrem ve vlastní šťávě patří k nejjednodušším a nejchutnějším způsobům, jak uchovat chuť léta na pozdější měsíce. Bez zbytečných přísad, pouze ovoce a…
Z mouky, halawi a koreni utvorime zmolenku, pridame na kousky nakrajene maslo a spojime v hmotu. Nechame v lednici 1/2 hodiny odpocinout. Pote rukou tvorime male…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka strouhaný kokos a skořici. Vše promícháme. K vločkám přidáme rozpuštěný kokosový olej a kokosový cukr. Vše…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté přiléváme smetanu a mléko podle potřeby, podle toho, jakou konzistenci chceme. Přisypeme třtinový cukr dle chuti a už jen…
Mandle rozmixujeme na moučku. Smícháme s kakaem a skořicí a pořádně promícháme. Dáváme pozor na hrudky z kakaa. Rozmixujeme datle s trochou vody na kaši a přidáme ke…
Do mouky nastrouháme studenou Heru a přidáme pivo a sůl. Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny v lednici odpočinout. Mák spaříme horkým mlékem do hustší konzistence a…
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech. Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny…
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme kosočtverečky a upečeme. Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a poléváme čokoládovou polevou.…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Plnka : Jablká nastrúhame. Dáme do kastrólika, pridáme cukor, šťavu, škoricu a škrob. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nie je úplne hustá. Necháme vychladnúť. Na…
Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým…
Veškeré suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme malé lívanečky. Hotové můžeme potřít marmeládou a ozdobit šlehačkou.
Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Vejce, teplou vodu, olej a citronovou šťávu rozšlehejte vidličkou. Směs nalijte na prosetou mouku se solí a vypracujte vláčné těsto. Bochánek dejte na pomoučený vál,…
Sypké přísady smícháme, rozdělíme na 3 díly. Troubu rozpálíme na 180-200°C. Plech vymažeme, vysypeme nebo pokryjeme pečícím papírem (plech 20x30 cm). Na plech dáme 1…
Na těsto vyšleháme cukr, máslo a vejce. Metličkou vmícháme mléko a na konec všechny suché suroviny. Nalejeme do kulaté formy. Jablka si oloupeme zbavíme jadřinců a…
Vejce, oba cukry, sůl, skořici našleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s namletými ořechy. Přidáme do základu a promícháme. Těsto rozetřeme na…
Hovězí maso nakrájíme na kousky cca 2x2cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme zeleninou – nakrájenou na větší kousky a dusíme nejméně 2…
Vločky nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme asi 30 min. nabobtnat. Pak k nim přidáme nastrouhané jablko, mouku, cukr, špetku soli, skořici a žloutky. Nakonec…
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila…