Broskvovo - čokoládový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. Střídavě lehce prošleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. Střídavě lehce prošleháme…
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,…
Zaděláme těsto na knedlíčky. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Pak vytvarujeme malé kulaté…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici, citronovou kůru, kakao, olej, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Do těsta vmícháme na kostičky pokrájená…
Smícháme všechny sypké směsi a postupně zamícháváme tekuté. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s vysokým krajem. Piškoty slepíme k sobě marmeládou a…
Z prísad vypracujeme dôkladne cesto a dáme ho na 1 hod do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme lístky. Tvary pečieme asi 10 min dobleda pri…
V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisu. Na mírném ohni restujemu do rozvonění cca 2 minuty.Květák očistíme, zbavíme košťálu, rozebereme na…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Ve větší misce si našleháme celá vejce s cukrem a změklým tukem do pěny. Postupně pak přidáváme mouku s práškem do pečiva a do perníku, skořici, nastrouhaná jablka,…
Vejce, cukr, javorový sirup a olej vyšleháme do pěny.Mouku smícháme s práškem do pečiva, kořením, solí, mandlemi a zašleháme do vaječné směsi.Nakonec zašleháme syrový,…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice…
Do mísy vložte suroviny na těsto kromě mléka a vypracujte prsty drobenku. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto. Těstem vyložte 5 formiček na pečení koláčků o…
Sušenky rozdrtíme, smícháme se skořicí a měkkým máslem. Touto směsí vysteleme plech.Smícháme všechny ostatní suroviny kromě 1/2 salka, které nalijeme na povrch koláče a…
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby na…
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy. Kdo chce, může do směsi…
Nejdříve připravíme jablkovou náplň, aby vystydla. Jablka zbavíme jadřinců, na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou. Dáme do kastrůlku, přidáme cukr, skořici,…
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu.Přidejte salko, skořici a zhruba polovinu tuzemáku. Znovu…
Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak…
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí…
Mouku a cukr prosejeme do mísy, smícháme s kypřícím práškem, přidáme najemno nastrouhané brambory, žloutek, vajíčko, mléko, strouhanou kůru, nakrájené máslo.Vše…
Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme! Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední…