Linecký koláč nemřížkový
Recept ještě nebyl hodnocenObjevte kouzlo zdobeného lineckého koláče s džemem, který spojuje tradici s kreativitou. S nádherným zdobením a bohatou vrstvou lahodného džemu se tento koláč stane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Objevte kouzlo zdobeného lineckého koláče s džemem, který spojuje tradici s kreativitou. S nádherným zdobením a bohatou vrstvou lahodného džemu se tento koláč stane…
Domácí sušenky připravíme velmi snadno a rychle. Všechny suroviny jen smícháme, vytvarujeme sušenky a upečeme. Sušenky krásně voní po skořici a díky ořechům a medu…
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Očištěnou dýni (není nutné loupat) pokrájíme na kusy a v chopperu ji rozmixujeme nebo ji můžeme nahrubo nastrouhat.Dýni dáme do mísy, přidáme ořechy nebo kokos, cukr,…
Ano, takový recept přesně patří k předvánoční době. Výborné kynuté těsto, lahodná a sladká ořechová náplň. Moučník voní rumem, skořicí a máslem. Navíc je i ozdobou stolu…
Medová roláda s ořechovou náplní vás nadchne jednoduchou přípravou a výborným finálním výsledkem. Nakrájejte porce, uvařte kávu nebo čaj a vychutnejte si alespoň plátek.…
Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0…
Dušená jablka lákavě vonící hřebíčkem a skořicí podáváme se šlehačkou ochucenou ořechy a ozdobíme plátky jablek, ořechy a citronovou kůrou. Tento rychlý dezert krásně…
Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky,…
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte tyto výborné lívance. Při přípravě vynecháme cukr a dosladíme je medem a zralým banánem. Podáváme je přelité omáčkou z blum,…
Pokud máte rádi sladké snídaně, ochutnejte tyto výborné lívance. Při přípravě vynecháme cukr a dosladíme je medem a zralým banánem. Podáváme je přelité omáčkou z blum,…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Hrníčkové banánové lívance jsou příjemně sladké a krásně voní po skořici, vanilce a banánech. Skvělou snídani, která potěší nejen ty nejmenší, zvládnete připravit během…
Jemné nudle smíchané se šťavnatými třešněmi vytvářejí sladkou a svěží kombinaci, zatímco křupavý ořechový posyp dodává pokrmu zvláštnost a příjemnou chuť. Tento dezert…
Perníkový koláč s třešněmi je lahodný dezert, který kombinuje bohatou chuť perníkového těsta s osvěžujícími třešněmi. Tento koláč přináší to nejlepší z tradiční…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Nanuky k parnému létu neodmyslitelně patří. Připravte s námi chladné osvěžení, na kterém si pochutnají děti i dospělí! Svěží chuť višní jemně doplňuje zakysaná smetana,…
Vyzkoušejte pro změnu na mlsandu tradiční španělskou cukrovinku. Turrón se obvykle připravuje na vánoční svátky, ale klidně ho zkuste i v létě.
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…
Z přebytků letního ovoce můžeme připravit výborný pečený čaj. Ten nás během chladného počasí zahřeje a potěší příjemnou ovocnou chutí. Díky skořici, hřebíčku a rumu…
Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme.Švestky dáme do hrnce…
Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i…