Kořeněný špaldový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZačala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Maso nakrájíme na kostky (proužky) a dáme do mísy. Mírně osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibulku, na proužky nakrájené rajče, na drobné proužky nakrájené oloupané…
Vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme olej, mléko, jogurt.Přidáme všechny suché suroviny, které jsme smíchali dohromady. Nakonec vmícháme…
Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a…
Namočit vločky (540 ml) přes noc. V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí. Může být použitá jiná, než kovová nádoba. Při použití…
Troubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin násobíme počtem kusů, které…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem.Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí…
Bez medvědích tlapek nebo pracen by nebyly ty pravé Vánoce, vždyť je pekly již naše prababičky. Cukroví provoněné hřebíčkem a skořicí posypané cukrem doplní útulnou…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Bez perníčků by Vánoce snad ani být nemohly. Každá rodina má svůj osvědčený recept. Tento recept je snadný, perníčky nádherně voní po medu a koření a hlavně jsou opravdu…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Využití máku do těsta vánočního pečiva je dosti neobvyklé. Je ale příjemné poznávat nové chutě a milovníci máku zajásají. Chuť pečiva ovlivní i jeho náplň, proto…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Šlehačkové cukroví je jednoduché na přípravu. Je velmi rychle hotové, ale uvidíte že bude také velmi rychle snědené. Upečte ho raději rovnou ze dvou dávek, ať stihnete…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.Mandle opražíme na suché pánvi.V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou,…
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné, vlahé) a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu nakynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme,…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…