Rychlý litý jahodový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenLetní dny se pomalu blíží a s nimi také úroda oblíbeného ovoce - slaďoučkých červených jahůdek. Rychlý litý koláč s jahodami, hojně posypaný drobenkou, máte upečený za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní dny se pomalu blíží a s nimi také úroda oblíbeného ovoce - slaďoučkých červených jahůdek. Rychlý litý koláč s jahodami, hojně posypaný drobenkou, máte upečený za…
Jsou dny, kdy máme nepřekonatelnou chuť na sladké. Řešení je snadné. Uvařené těstoviny posypeme ořechy a strouhankou opraženou na másle a na talíři přelijeme smetanou…
Cuketová úroda bývá velice hojná a my tápeme, co z této zeleniny připravit. Recept na cuketovou buchtu plnou ořechů, příjemně vonící po mleté skořici a na povrchu…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Netradiční základní surovinou pro hned tři pomazánky v receptu je strouhaný zázvor. Tento všelék doplníme buď sýrem, pomeranči a skořicí nebo jablkem, mrkví a kořením.…
Velikonoční koleda, to je spousta sladkých dobrot, na které se koledníci těší. Barvená vajíčka, z křehkého lineckého těsta, budou potěšením pro oči. Zdobení je sice…
Bábovka, dříve známá jen jako forma na pečení, patří k tradičním moučníkům české kuchyně. Z dětství si ji jistě vybavíte jako sladkou tečku po nedělním obědě u babičky.…
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Rebarborová sezona se pomalu blíží a je relativně krátká, takže pokud máte tuto zeleninu lehce nakyslé chuti rádi, je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…
Mrkvové moučníky jsou v poslední době hitem každé kuchyně. Může za to jejich vynikající a neobvyklá chuť. Vyzkoušejte připravit snadné mrkvové muffiny, ozdobené sladkým…
Krupicová kaše nám všem spolehlivě připomene dětství. Oblíbený sladký oběd, servírovaný s rozpuštěným máslem a hojně sypaný kakaem, zajisté potěší nejen dětské strávníky…
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a…
Pohanka je výživná přirozeně bezlepková surovina, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Její zahřívací charakter se dokonale projeví v této sladké kaši. V…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Pro nadcházející cuketovou sezónu, na kterou se všichni již netrpělivě těšíme, vám přinášíme recept na vláčnou cuketovou buchtu vonící kokosem, rumem a čokoládou. Do…
Mrkvové moučníky se v poslední době těší veliké oblibě. Díky mrkvi jsou totiž krásně vláčné a nadýchané jako obláček. Za pomoci remosky můžete připravit skvělou mrkvovou…
Sezónní zeleninou je rebarbora a její využití nalezneme nejvíce ve sladké kuchyni, kdy ji můžeme zpracovat nejen do kompotu ale také do různých moučníků. Její zajímavě…
Šavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Skvělou volbou pro zdravou a chutnou snídani je křupavá granola z pohankových a ovesných vloček plná ořechů a semínek. Domácí granola neobsahuje žádný přidaný cukr, zato…
Vyzkoušejte kynuté sladké knedlíky naplnit křehkou a nakyslou jarní rebarborou. Před zabalením do knedlíků ji spařte, aby se vyplavila část kyseliny šťavelové. Pro…
Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu.…
Muffiny jsou skvělým moučníkem na svačinu nebo na cesty. Připravte je podle tohoto receptu, voní jahodami, vanilkou a banánem. Příprava není složitá a hravě ji zvládne i…
Sezóna rebarbory netrvá dlouho, proto neváhejte a využijte ji v sladkých receptech. Vyzkoušejte koláč ze světlého a kakaového těsta s rebarborou, který podáváme bohatě…